Suomen salamamaalit kaatoivat KTP:n

[caption id="attachment_13059" align="alignnone" width="1024"] Johannes Laaksonen KTP ja Momodou Sarr kamppailevat pallosta (Kuva: Kalevi Hämäläinen)[/caption]   KTP:n harjoitusottelut jatkuivat harvinaisella ottelulla Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Nuorista Veikkausliiga-pelaajista ja muutamista ulkomaan kentille yltäneistä tulevaisuuden lupauksista koostunut Pikkuhuuhkajat voitti ottelun 2-0 kahdella puolen tunnin kieppeillä tulleella maalilla.   Ottelun alku oli KTP:lle vaikea, eivätkä vierailijat meinanneet millään päästä Pikkuhuuhkajien kovaan pelitempoon mukaan. Alkurynnistyksen aikana Suomen Anthony Olusanya laukoi pallon kertaalleen ylärimaan ja KTP:n maalivahti Pyry Piirainen sekä puolustaja Michael Ogungbaro saivat vaivoin pidettyä vieraiden maaliverkon puhtaana.   Ensimmäisen vartin jälkeen peli tasaantui, mutta KTP:llä oli edelleen suuria vaikeuksia päästä kontrolloituihin hyökkäyksiin vastustajan kenttäpuoliskolle. Suomi siirtyi johtoon 29. minuutilla, kun Tanskan liigan FC Nordsjaellandissa pelaava Oliver Antman laukoi pallon tarkalla maanuoliaisella aivan vasempaan alanurkkaan. Vain minuuttia myöhemmin peliväline oli jälleen samassa nurkassa, kun Suomi sai riistettyä pallon Pyry Piiraisen heikon avauksen jälkeen, ja Daniel Håkans pääsi laukomaan vapaasti. KTP:n pelin avaaminen lyhyillä syötöillä omalta maalilta oli jälleen erittäin tuskaista, ja Suomen kovan prässin alla KTP sortui lukuisiin vaarallisiin harhasyöttöihin läpi ottelun. Ensimmäisen puoliajan lopulla ei siis enää nähty maaleja, mutta vieraiden kannalta ikäviä loukkaantumisia sitäkin enemmän kun sekä Anton Eerola, Pierre-Daniel Nguinda että Michael Ogungbaro joutuivat jättämään kentän.    KTP teki tauolla lisää vaihtoja ja toisen puoliajan alku olikin vieraiden parasta peliä koko ottelussa. Ensin Antoni Huttunen loi nousullaan loistopaikan Matias Lindforsille, mutta loistavia otteita esittänyt Suomen maalivahti Rasmus Leislahti sai vain vaivoin torjuttua pallon päätyrajasta yli. Tilannetta seurasi kulmapotku, josta KTP-toppari Paavo Voutilainen pääsi puskemaan vapaasti kohti maalia, mutta Leislahti onnistui huipputorjunnassa toistamiseen. Suomi sai toisella puoliajalla vielä lukuisia huippupaikkoja, mutta ensimmäisen puoliajan pikamaalit jäivät lopulta ottelun ainoiksi osumiksi.   KTP pelaa seuraavan harjoitusottelunsa Kotkassa lauantaina 3.4. Klo 17:00, kun vastaan asettuu KTP:n farmijoukkue PeKa. Ottelun tarjoaa ja streamin järjestää Kotkan kaupunki.   KTP: Piirainen, Alvarez (46´Agyiri) Ogungbaro (40´Voutilainen), Nguinda (37´ Paavola), Laaksonen (72´ Kekkonen), van Weert, Arranz, Leinonen (46´Huttunen), Mäkijärvi (58´ Tarvonen), Lindfors, Eerola (37´ Tamminen)