FC Lahti oli parempi - KTP:n pelit jäävät Suomen Cupissa lohkovaiheeseen

Lauantaina Lahden Mukkula-hallissa pelattu Suomen Cup ottelu FC Lahti - KTP päättyi isäntien 3-0 voittoon. Koska HIFK voitti Kotkassa viikko sitten, tarkoittaa tämä, että KTP jää Cupissa lohkovaiheeseen. Ensi viikon lauantaina luvassa on vielä yksi vieraspeli HJK:a vastaan näissä kinkereissä. Peli käynnistyi vauhdikkaasti. Entinen kotkalaispelaaja Jean-Christian Coubronne näytti olleen hieman ylilatautunut peliin ja tuli Aleksi Tarvosta sukille 20 sekuntia aloitusvihellyksestä ansaiten heti alkuun keltaisen kortin. Kaikki ottelun maalit tulivat ensimmäisellä jaksolla. Vaikka KTP hallitsi pallollista peliä ja sai muutamia hyviä maalipaikkoja, oli Lahti kuitenkin kliinisempi ja kaikki kolme terävää vastahyökkäystä johtivat maaliin. Ensimmäinen maaliin johtanut tilanne lähti liikkelle keskikentän alueelta vasemmasta laidasta. Kotkalaisten uusi toppari Ivan Vasiljevic oli noussut omalta paikaltaan ylemmäs tukemaan alkavaa hyökkäystä. Lahti sai kuitenkin katkottua hyökkäyksen ja käännettyä pelin nopeasti. Ivanin ollessa keskikentän alueella, löytyi laitakaistalta Jassin Assehnoun, joka pääsi keskittämään boksin sisältä tilaa löytäneelle Kristian Yli-Hietaselle, joka pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa FC Lahden paidassa ajassa 23'. KTP:n puolustuksen rakennus on vielä vaiheessa ja yhteispeli ei ole optimaalista. Lahti sai maalista myös lisää vauhtia koneeseen ja testasi KTP:n puolustuskyvykkyyttä laidasta laitaan. Valitettavasti myös henkilökohtaiset kaksinkamppailut päättyivät hyvin pitkälti heidän voittoihin. Toinen maali nähtiin noin viisi minuuttia edellisen jälkeen, kun edellisen maalin tekijä Yli-Hietanen voitti kaksinkamppailun keskikentällä ja isännät pääsivät nopeaan hyökkäykseen. Pyry Piirainen sai torjuttua Arlind Sejdiun kierteisen vedon, mutta joutui tämän epäonnekkaasti torjumaan suoraan pilkun tuntumaan. Vastapalloon pääsi jopa liian helposti ensimmäisenä Assehnoun, joka veti pallon verkon perukoille. Jakson lopussa noin viisi minuuttia ennen tauolle siirtymistä Lahti viimeisteli voittolukemat. Asialla oli taas Sejdiu, joka pääsi nousemaan vasenta kaistaa pitkin puolittaisessa läpiajossa. Sejdiun veto otti Asier Arranzista pienen kimmokkeen ja painui Piiraisen längeistä maaliin. Tauolle mentiin 3-0 Lahden johdossa. Tauolta tullessa isännät saivat otettua pelistä vauhdin syöttöpelillään. Myös KTP tiivisti etäisyyksiään, mutta tämän vaikutuksia ei kunnolla nähty, koska Lahti pääsi jo nostamaan jalkaa kaasulta ja  varmistelemaan voittonsa . Kotka teki tunnin kohdalla triplavaihdon, tuoden Antti Mäkijärven, Johannes Laaksosen ja Juuso Anttilan kentälle, kun penkille siirtyivät Vasiljevic, Kimi Kolsi ja Anttoni Huttunen. Varsinkin Laaksosen kentälle tulo toi keskikentälle varmuutta, ja Laaksonen pääsi jopa muutamaan hyvään vetopaikkaankin, mutta Lahden puolustus sai pidettyä miehen aisoissa. Pelissä annettiin KTP:n nuorille pelaajille vastuuta, jotta kaikille saadaan kokemusta liigavauhdista ennen kauden alkua. Piiraisen edellinen esiintyminen maalilla oli viime kesällä, kun KTP pelasi Ykkösessä SJK Akatemiaa vastaan. Pelin jälkeen päävalmentaja Argo Arbeiter totesikin, että peliin lähdettiin ehkä liiankin kunnianhimoisesti. "Lahden maalit tulivat aika helposti. He löysivät tilaa meidän puolustuksesta ja suoraan sanottuna pelasivat meidän yli. Kaikki kolme maalia tulivat melko samoista lähtökohdista meidän toiminnassa." Pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 20.2. klo 17 vielä vieraspelillä HJK:a vastaan. Peli näkyy Ruutu+ kautta. KTP: Piirainen, Agyiri, Vasiljevic (60' Anttila), Arranz, Paavola, Lindfors, Ramadingaye (78' Leinonen), Kolsi K. (60' Mäkijärvi), Huttunen (60' Laaksonen), Eerola, Tarvonen (73' Tamminen)