Liigakarsinnan avaus jälleen maaliton

KTP ja TPS avasivat liigakarsinnan jo tutuksi tulleeseen tapaan maalittomalla tasapelillä. Liigakarsintojen paluun jälkeen vuodesta 2015 asti avausottelu on aina päättynyt 0-0. KTP:n pelaaminen oli kauden viimeisissä kotipeleissä vaikeaa ja AC Kajaania vastaan suorastaan surkeaa, mutta kauden tärkeimmällä hetkellä KTP venyi erinomaiseen suoritukseen. Ottelu ei ollut hyökkäyspelin ilotulitusta, mutta KTP onnistui taktisesti erinomaisesti. Tärkein tehtävä eli TPS:n pitäminen ilman vierasmaalia onnistui, ja hieman paremmalla viimeistelyllä, jopa kotivoitto olisi ollut otettavissa. 0-0 tulos takaa kuitenkin sen, että Turussa KTP nousee vierasvoiton lisäksi kaikilla maalillisilla tasapeleillä. Toinen 0-0 peli johtaisi jatkoaikaan. Kumpikaan joukkue ei varsinaisetii hallinnut peliä, vaan tilanteet aaltoilivat läpi ottelun. Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun KTP sai sivuvaparin rangaistusalueen laidalta. TPS-maalivahti Jere Koponen liimasi Asier Arranzin matalan vedon. Tilanteesta teki erittäin vaarallisen se, että pienellä pallokosketuksella laukaus olisi voinut kimmota mihin suuntaan tahansa, ja jättää Koposen vaille mahdollisuuksia. TPS sai parhaan paikkansa ensimmäisellä puoliajalla kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Jonni Peräaho laukoi kulman jälkitilanteesta hieman yli maalin. 50 minuutin kohdalla Tepsin Ali Moundi puski KTP:n keskityksen erikoisesti omaan boksiin, mutta Mikan haltuunotto rinnalla karkasi liikaa ja laukaus hyvästä paikasta epäonnistui täysin. 61 minuutin kohdalla Mika oli jälleen Tepsin puolustuksen riesana, muttei ehtinyt väliin Hindrek Ojamaan matalaan keskitykseen. TPS sai ottelun parhaan paikkansa 70 minuutin kohdalla, kun Lepola joutui venymään hyvään torjuntaan TPS:n sivuvaparin jälkitilanteessa. 76. minuutilla Matias Lindfors löysi roikkupallolla Antti Mäkijärven linjan takaa, mutta laukaus vaikeasta asennosta painui ohi. Ottelun parasta maalipaikkaa saatiin odottaa lisäajalle asti. Pirteästi vaihdosta kentälle tullut kotijoukkueen laitapakki Matias Paavola pelattiin vapaaksi omalla laidallaan. Paavolan matala syöttö takaviistoon lipui kenenkään koskematta rangaistusalueen toiselle laidalle asti, mutta tilanteeseen hyvin nouseen Hindrek Ojamaan laukaus epäonnistui täysin ja painui ohi maalin. Ottelun jälkeen päävalmentaja Argo Arbeiter oli tyytyväinen mies. Ennen ottelua Arbeiter korosti nollapelin tärkeyttä, ja hyvä minimitulos saavutettiin, vaikka voittokin oli lähellä. Arbeiter kiitti myös kotiyleisöä tärkeästä tuesta, jonka avulla väsynyt kotijoukkue jaksoi painaa loppuvihellykseen asti. Veikkausliigapaikka ratkeaa siis lauantaina 14.11. Turussa Veritas Stadionilla klo 16:00 alkavassa ottelussa. KTP:n kannattajien bussissa on edelleen tilaa ja ilmoittautumisia ikimuistoiselle reissulle otetaan vastaan numerossa 050 313 8137 sekä KTP-kannattajien Facebook-sivuilla. Matkan hinta muodostuu lähtijämäärän mukaan. Mikäli bussi saadaan täyteen muodostuu matkan hinnaksi vain 10€. Liput vieraskannattajille löytyvät täältä: http://ticketmaster.fi/event/271817?CL_ORIGIN=ORIGIN2 KTP: Lepola, Voutilainen, Ogungbaro, Ruxi, Ojamaa, Arranz, K. Kolsi (65’ Paavola), Mäkijärvi, Beglarishvili (65’ Eerola), Mika, Lindfors