AC Kajaani murskasi KTP:n

KTP kohtasi sarjakauden viimeisessä kotipelissään Ykkösen paikastaan kamppailleen AC Kajaanin. Ottelu oli kotijoukkueelta kauden huonoin, ja normaalisti varmaotteinen puolustus oli täysin tuuliajolla. Kammottavien virheiden sävyttämä peli päättyi lopulta vieraiden 1-4 voittoon. Komea voitto ei lopulta pelastanut AC Kajaania, sillä kilpailija IF Gnistan päätti samaan aikaan kautensa murskaavalla 5-0 voitolla Kokkolan Palloveikoista. KTP aloitti pelin hyvällä hallinnalla, mutta vieraat rankaisivat kuitenkin jo 13 minuutin kohdalla. Vastahyökkäyksen päätteeksi KTP:n Michael Ogungbaro blokkasi kädellään laukauksen ja Erfan Zeneli laukoi rangaistuspotkusta tilanteeksi 0-1. KTP:n peli sekosi avausmaalista täysin, ja vieraiden maalivahti Deni Kaksa sai olla työtön lähes koko ensimmäisen puoliajan. 0-2 maali oli illan surkein suoritus kotijoukkueelta. KTP syötteli palloa keskialueella lievässä paineessa alaspäin, kunnes Ruxi antoi tarpeettoman vaikean syötön kohti maalivahti Anton Lepolaa. Lepolalla oli tilaa avata kohti laitaa, mutta Lepola päätti kuitenkin yrittää avata kohti vastustajan maalia kohtalokkain seurauksin. Avaus osui kohti palloa syöksynyttä AC Kajaanin Babacar Diopia. Pallo kimposi kosketuksesta tolppaan ja juoksuaan jatkanut Diop sai laittaa pallon tyhjään maaliin KTP-puolustuksen katsellessa tilannetta sivusta. KTP:n ottelun ainoa valopilkku nähtiin pian 0-2 maalin jälkeen. Hindrek Ojamaa keskitti rangaistusalueelle, josta Asier Arranz tsippasi pallon erittäin tyylikkäästi yhdellä kosketuksella yläriman kautta maaliin. Pallo kimposi maalista takaisin kentälle, jonka jälkeen Mika runnoi pallon vielä varmuudeksi verkon perukoille. Tarkkasilmäinen avustava erotuomari havaitsi kuitenkin jo ensimmäisen tilanteen olleen maali, joten Arranz sai tilastoihinsa ensimmäisen maalinsa Suomen Ykkösessä. Tauolle mentiin siis tilanteessa 1-2. Kavennus ei kuitenkaan herättänyt kotijoukkuetta, vaan toisen puoliajan alku oli edelleen AC Kajaanin hallintaa. 58 minuutin kohdalla Matias Lindfors ja Anton Eerola vaihdettiin kentälle, ja KTP käänsi pelinhallinnan itselleen. Iloa kesti kuitenkin vain 8 minuuttia, kun verkko soi jälleen omassa päässä. KTP:n Paavo Voutilainen jätti Babacar Diopin pilkun kohdalla täysin vartioimatta, ja Diop sai viimeistellä 1-3 maalin täysin vapaasti. 10 minuuttia myöhemmin Erfan Zeneli viimeisteli loppulukemat 1-4 komealla kaukolaukauksella. Tappion myötä KTP:n mahdollisuus voittaa Ykkönen jää häviävän pieneksi. KTP:n pitäisi voittaa loput pelinsä ja AC Oulun samalla hävitä kauden viimeisen pelinsä. Toinen sija ja paikka liigakarsinnassa on sen sijaan täysin käden ulottuvilla. KTP:n seuraavat vastustajat ovat 4.11. VPS Vaasassa ja 8.11. Jaro Pietarsaaressa. Toppari Ruxi sai kauden neljännen varoituksensa ja on pelikiellossa VPS-ottelussa. KTP: Lepola, Voutilainen, Ogungbaro, Ruxi, Ojamaa (58’ Lindfors), Arranz (58’ Eerola), Ramadingaye, Agyiri, Mäkijärvi, Beglarishvili, Mika Ottelukooste: