RAPORTTI: KTP voitolla sarjakärkeen

KTP ja EIF pelasivat erittäin tapahtumarikkaan pelin lämpimässä syysillassa. KTP näytti purjehtivan selvään kotivoittoon kolmen maalin johdossa, mutta pelin lopussa EIF väänsi väkisin kaksi kavennusmaalia. Tasoitukseen asti EIF ei kuitenkaan kyennyt, joten pisteet jäivät jälleen Kotkaan 3-2 tuloksella. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin kotijoukkueen. Ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin tunnustellen, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. EIF sai ensin pari vaarallista vastahyökkäystä, mutta KTP sen jälkeen avausmaalin. Zakaria Beglarishvili kaadettiin kulman jälkitilanteessa rangaistusalueella ja David Ramadingaye viimeisteli tutun varmasti pilkulta 27 minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Thomas Agyiri laukoi kauden maalin. Kulman jälkitilanteessa pallo pomppi 20 metriin, josta Agyiri tykitti kovan volley-vedon ylänurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin vieraiden Juuso Liukkonen karkasi läpiajoon, ja Michael Ogungbaro kaatoi EIF:n liukkaan kärjen punaisen kortin arvoisesti. Ogungbaro on pelikiellossa Kymenlaakson derbyssä MYPA:a vastaan Myllykoskella ja tärkeässä kärkipelissä AC Oulua vastaan Kotkassa. Ulosajo pakotti KTP:n tekemään muutoksia kokoonpanoon ja Zakaria Beglarishvili vaihdettiin Anton Eerolaan jo ensimmäisen puoliajan lopussa. Eerola kiitti luottamuksesta puski Asier Arranzin kulmapotkun maalin ensimmäisellä kosketuksellaan. Tauolle mentiin siis 3-0 johdossa. Toinen puoliaika oli lähes täysin EIF:n hallintaa. KTP iski muutaman kerran vaarallisesti vastaan, mutta pääosin pallo pyöri kotijoukkueen maalivahti Anton Lepolan maalin edessä. Uhrautuva puolustus alivoimalla ja Lepolan hyvät torjunnat pitivät nollan taulussa riittävän pitkään. 88. minuutilla KTP:n puolustus vihdoin murtui. Juuso Liukkonen pudotti Darren Smithin keskityksen hienosti Joona Tapanille, joka laukoi pelivälineen tarkasti verkon perukoille. Eif runnoi vielä yhden maalin neljännellä lisäaikaminuutilla kapteeni Zacharias Ekströmin toimesta. EIF tarjosi vielä muutaman kauhunhetken, mutta lopulta tuomarin helpottava loppuvihellys vapautti kotijoukkueen ja yleisön juhlintaan.   Seuraavaksi KTP kohtaa siis paikallisvastustaja MYPA:n Myllykoskella keskiviikkona 30.9. klo 18:30. Kotkassa pelataan seuraavan kerran viikon päästä sunnuntaina 4.10. klo 18:30, kun vastaan asettuu tällä hetkellä kolmantena majaileva AC Oulu. KTP: Lepola, Ruxi, Voutilainen, Ogungbaro (39’ kentältäpoisto), Arranz, Paavola, Ramadingaye (61’ Lindfors), Agyiri, Mäkijärvi, Beglarishvili (44’ Eerola), Mika