FC KTP Kotka ry

KTP murskavoittoon Porissa

Hurjassa vireessä oleva KTP tarjosi lauantaina kotijoukkue MuSa:lle ikimuistoisen löylytyksen, ja pisteet lähtivät Kotkaan historiallisella 0-6 tuloksella. Numeroista huolimatta MuSa ei myynyt nahkaansa halvalla, vaan KTP joutui tekemään tosissaan töitä avausmaalin eteen. Lopulta MuSa romahti totaalisesti vasta 0-3 maalin jälkeen ja toisen puoliajan ilotulitus hakee vertaistaan. Ottelu alkoi siis tasaisissa merkeissä. KTP hallitsi palloa ja loi puolittaisia paikkoja, mutta vaarallisimmat olivat kuitenkin MuSa:n hyökkäyspään vapaapotkut. Ottelun avausmaali syntyi 28. minuutilla. Pitkän syöttörallin päätteeksi Zakaria Beglarishvili vapautti Matias Paavolan nousuun oikealta laidalta. Paavolan matala syöttö löysi maalin edestä Antti Mäkijärven, jolla oli helppo työ muuttaa tulostaululle lukemat 0-1. KTP tuplasi johtonsa aivan puoliajan lopussa, kun MuSa jätti Asier Arranzin kulmapotkussa KTP-kapteeni David Ramadingayn täysin vartiotta. Ramadingaye sai ottaa kulman haltuun ja laukoa vapaasti pilkun kohdalta, eikä MuSan maalivahti Joonas Immosen hyväkään torjuntayritys riittänyt estämään maalia. Toisen puoliajan alussa MuSa:lla oli vielä huikea mahdollisuus päästä peliin mukaan, mutta KTP:n maalivahti Anton Lepola esitti huikean torjunnan Juho Heikkisen laukaukseen. Tilanne oli lähes identtinen ottelun avausmaaliin verrattuna. Lepola katkaisi myöhemmin myös yhden vaarallisen läpiajon oikea-aikaisella vastaantulollaan, joten nollapelin ei voi sanoa tulleen maalivahdille ilmaiseksi. 60. peliminuutin kohdalla alkoi KTP:n viiden minuutin näytös, jonka aikana palloa kaivettiin verkon perukoilta kolmesti. Ensin toppari Michael Ogungbaro avasi maalitilinsä Ykkösessä puskemalla Arranzin kulpapotkun yläriman kautta maaliin. Aloituspotkusta seuraavaan maaliin ehti kulua vain 30 sekuntia. David Ramadingaye syötti Thomas Agyirille laitaan, ja takatolpalle noussut Matias Paavola sai nautiskella uransa ensimmäisestä Ykkösen maalistaan Agyirin hyvän keskityksen ansiosta. Mika täydensi näytöstä muutamaa minuuttia myöhemmin lauottuaan Zakaria Beglarishvilin syötön takanurkkaan ja tulostaululle lukemat 0-5. KTP täydensi tennislukemat ottelun viimeisellä minuutilla, kun maalivahti Joonas Immonen ei saanut Asier Arranzin kulmaa vangittua ja Mikan oli helppo työ tökätä pudonnut pallo maalin edestä verkkoon. Arranzin kulmista on nyt syntynyt 4 maalia kahdessa pelissä. KTP:n kausi jatkuu kiireisenä. Pelikentille palataan jo keskiviikkona, kun helsinkiläinen IF Gnistan saapuu Arto Tolsa Areenalle. Kotiyleisölle tuttuja pelaajia ovat vieraista ainakin Manel ja Tuukka Kurki, jotka ovat pelanneet raitapaidassa hiljattain. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KTP haki pisteet suvereenilla 0-3 voitolla, joten vierailla lienee paljon hampaankolossa. Ottelu pelataan siis tunnelmallisessa iltavalaistuksessa 16.9. klo 18:30. KTP: Lepola, Ruxi, Voutilainen, Ogungbaro, Arranz, Paavola (70’ Ollila), Ramadingaye (66’ Ojamaa), Agyiri, Mäkijärvi (61’ Eerola), Beglarishvili (66’ K. Kolsi), Mika