SJK:n reservi pelkkä suupala KTP:lle

KTP matkusti lauantaina toistamiseen Pohjanmaalle, kun se kohtasi vierasottelussa seinäjokelaisen SJK-Akatemian. KTP lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, ja lähti tavoittelemaan täyttyä pistepottia. KTP aloitti ottelun vahvasti, ja 20 minuuttia oli pelattu kun Antti Mäkijärvi ensimmäisen kerran kolisteli maalipuiden tolppia. Hyvä onni pelasti kuitenkin vielä kotijoukkueen, sillä myös paluupalloon vedetty laukaus sujahti ohi SJK-maalin. Huonoja uutisia saatiin, kun David Ramadingaye joutui nilkkaan tulleen kolhun takia jättämään kentän jo aikaisessa vaiheessa. KTP:n pallonhallinta palkittiin kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun Tuomas Ollila, Anton Eerola ja Mäkijärvi pelasivat hyvällä vasemman laidan syöttökombinaatiolla avopaikan Tuomas Ollilalle. Ottelussa mainiosti pelanneelle Ollilalle kuuluu maalista suurin kunnia, niin hienosti hän jakoi pallon keskelle Eerolalle, ja jatkoi juoksuaan haistaen maalipaikan SJK:n maalinedustalla. 0-1 lukemat syntyivät kun pelikellossa juoksi kahdeskymmenesneljäs peliminuutti. Hetkeä myöhemmin Zakaria "Zaka" Beglarishvilin pienestä kulmasta annettu vapaapotku oli painua suoraan maaliin. Tällä kertaa SJK:n pelasti kuitenkin maalin poikkipuu. SJK:n paras mahdollisuus tasoitukseen nähtiin kun lähes 45 minuuttia oli pelattu. Anton Lepola oli kuitenkin hyvin hereillä, ja torjui Valtteri Olsbon laukauksen kulmapotkuksi. Mentiin jo ensimmäisen puoliajan extraminuutteja, kun KTP käytti hienosti koko kentän leveyttä hyväkseen. Krossipallo vasemmalle tavoitti lähes kulmalipulta Ollilan, joka siirsi sen keskustaan Ramadingayen tilalle tulleelle Matias Lindforsille. Lindfors keskitti omalta laidaltaan ylös nousseen Hindrek Ojamaan päähän, joka jatkoi pallon maalivahdin alueen toiselle laidalle. Hyökkäyksen maaliin päättäneellä Antti Mäkijärvellä oli varsin helppo työ pamauttaa pallo noin metrin etäisyydeltä maalin kattoon. Lukemat tauolle lähdettäessä olivat siis turvallisen tuntuiset 0-2. Toinen puoliaika oli temmoltaan ja tapahtumiltaan verkkaisempi. Myös Akatemia pystyi rakentamaan melko näppäriä hyökkäyksiä, eikä kavennusmaalikaan olisi ollut vääryys. Maalin teki kuitenkin vierasjoukkue KTP. 62 minuuttia oli pelattu, kun KTP sai kulmapotkun vasemmalta, joka annettiin lyhyenä Tuomas Ollilalle. Ollilan mainio keskitys löysi maalin edustalta täysin vapaana olleen Ruxin, joka taidokkaasti puski lukemiksi jo 0-3. Tästä eivät etelä-pohjalaiset enää nousseet loppukiriin, vaan viimeinen puolituntinen oli lähinnä pelailua. Tuukka Kurki pääsi vielä kerran nokikkain SJK-maalivahdin kanssa, mutta matala laukaus takanurkkaan meni hieman ohi maalin. KTP otti siis vakuuttavan 0-3 voiton, ja mikä tärkeintä kahden vierasottelun startti kauteen antoi tyydyttävät 4 sarjapistettä. Seuraavaksi kausi jatkuu kotiottelulla Musan Salamaa vastaan lauantaina 11.7. KTP: Lepola, Ruxi, Voutilainen, Vesiaho, Mäkijärvi (Leinonen 58'), Ollila, Ojamaa (Paavola 82'), Agyiri, Eerola (Kurki 58'), Ramadingaye (Lindfors 20'), Beglarishvili (Usta 81')