KTP:lle tasapelipiste Kokkolasta

KTP matkusti kauden avaukseen Kokkolaan, jossa se kohtasi uusitulla Keskuskentällä todella nimivahvan KPV:n. Lähes kaikissa kaudenalusennakoissa suurimmaksi ennakkosuosikiksi mainittu kokkolalaisryhmä marssitti uutuuttaan kiiltelevälle tekonurmelle ryhmän, joista monella on kokemusta myös Veikkausliigasta. Hyvin otteluun valmistautunut KTP tarjosi kuitenkin kelpo vastuksen, josta palkintona oli lopulta lupauksia herättävä vierastasuri. KPV aloitti ottelun hallitsevammin, ja pääsi avaamaan maalitilinsä jo seitsemännellä minuutilla. KPV katkaisi KTP:n pitkän avauksen keskiympyrässä, ja pelasi pallon nopeasti pystyyn Aleksi Pahkasalolle. KTP-toppari Ruxi oli jo hetkeä aiemmin tehnyt virhearvion ryntäämälla pystysyöttöä vastaan siihen ehtimättä. Tämä höntyili jätti tyhjän tilan KTP-linjan taakse, josta Pahkasalo löysi Simo Roihan. Roiha pääsi laukomaan suoraan juoksusta ja vieläpä hyvästä sektorista kauden avausmaalin kokkolalaisille. Anton Lepola oli tarkan ja kovan kudin edessä voimaton. KTP:n tasoitus nähtiin kun 25 minuuttia oli pelattu. Hidasta hyökkäystä rakennettiin oikelta laidalta, jossa Matias Lindfors ja David Ramadingaye juonivat hyvillä liikkeillään ja syötöillään vapaan keskityspaikan Hindrek Ojamaalle. Ojamaan keskitys löysi rangaistusalueen toidelta laidalta Tuomas Ollilan, jolla oli kosolti aikaa pallon haltuunottoon. Ollilan laukaus kohti maalia oli matala, ja se otti matkalla kimmokkeen KPV:n epäonnisesta Armend Kabashista. Tässä pomppupallossa oli ensimmäisenä Anton Eerola, joka pääsi lähietäisyydeltä tasoittamaan ottelun ja avaamaan KTP:n kauden 2020 maalisaldon. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty. Toinen puoliaika on ensimmäistä rikkonaisempi. KPV yritti pudottaa vierailijat vauhdistaan vaihtamalla kentälle Akseli Ollilan, Elias Ahteen ja Adam Vidjeskogin. KTP ei kuitenkaan vetäytynyt kilpikonnapuolustukseen vaikka toisen puoliskon parhaat maalipaikat siunaantuivatkin kotijoukkueelle. Myös KTP sai ajoittain rakennettua hyviä pitkiä hyökkäyksiä. Anton Lepolan muutamat hyvät torjunnat ja tiivis joukkuepuolustaminen pitivät 1-1 lukemat taululla loppuvihellykseen asti. Vaikka otteluun lähdetään aina hakemaan voittoa, myhäiltiin KTP-leirissä tyytyväisinä ottelun päätyttyä: -Peli oli intensiivinen. Alussa olimme hieman jyrän alla, mutta huomasimme kuitenkin että pärjäämme tässä pelissä omilla vahvuuksillamme. Toisella puoliajalla bensa hieman loppui koneesta, mutta näytimme että vaikka olemme tunnettuja hyökkäävästä lyhytsyöttöpelistä, osaamme tarvittaessa myös puolustamisen, kertoi KTP:n maalivahti Anton Lepola. -Rehellisesti sanottuna täytyy olla tyytyväinen. Nukahdimme kerran alussa, mutta sen jälkeen pelimme oli kontrollissa. Jos jotain olisin toivonut lisää, niin rohkeampaa pallollista pelaamista etenkin omalla alueellamme, päätti KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter KPV-TV:n haastattelussa. KTP jatkaa otteluitaan seuraavaksi ensi viikon lauantaina, jolloin Seinäjoella vastaan asettuu SJK:n akatemiajoukkue. KTP: Lepola, Ruxi, Voutilainen, Vesiaho, Ollila, Ojamaa, Agyiri, Eerola, Lindfors (Usta 81'), Ramadingaye (Leinonen 90'), Beglarishvili (Kolsi 69')