KTP taipui PK-35:lle – Taival Ykköscupissa päättyi

KTP ei yltänyt parhaimpaansa Ykköscupin puolivälierissä ja taipui PK-35:lle sangen sekavassa ja vain vähiä tilanteita sisällään pitäneessä ottelussa maalein 0–1. Näin vihreävalkoisten taival Ykköscupissa päättyi pettymykseen. Alku näytti lupaavalta, sillä jo viidennellä peliminuutilla Santeri Stenius pelattiin helsinkiläispuolustuksesta läpi ja Stenius laukoi pallon maaliin. Tilanne kuivui kuitenkin kasaan avustavan erotuomarin liputtaessa tilanteen paitsioksi. Pelikello näytti 13. minuuttia, kun KTP sai vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta. Joni Mäkelä pääsi yrittämään jopa kahdesti, mutta molemmilla kerroilla vastustajan muuri onnistui peittämään laukaukset. Vielä ennen kuin edes 15 minuuttia oli tullut täyteen rakensi KTP hyvän paikan Steniukselle, mutta tämän laukauksen onnistui PK-35:n maalivahti Otso Knuuttila torjumaan. Avausvartti enteili hyvää tilanteiden osalta, mutta sen jälkeen ei KTP:llä juuri paikkoja enää ollut. Avausjaksolla PK-35:llä oli yksi läheltä piti -tilanne, mutta laukaus viuhui sivuverkkoa nuollen ohi maalin. Takavuosina kovana maalintekijänä tunnetun Petteri Kaijasillan poika Noah Kaijasilta pääsi tuulettamaan ottelun avausmaalia, jota tuskin kukaan osasi arvata jäävän puolivälieräkamppailun ainoaksi. Maali syntyi toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun kokonaispeliajassa kello näytti 51. minuuttia. KTP sai toisella puoliajalla kaksi kulmapotkua, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita syntynyt. Pelikello näytti jo 90. minuuttia, kun ensimmäinen ja ainoaksi potentiaaliseksi maalipaikaksi syntynyt tilanne rakentui KTP:lle. Aleksi Tarvosen ovelaan jättöön ei kuitenkaan löytynyt jatkajaa ja siten tilanne kuivui kasaan. Tappio puolivälierävaiheessa on luonnollisesti iso pettymys KTP:lle. On kuitenkin muistettava, että Ykköscupista ei yhtään sarjapisteitä saa mukaan huhtikuussa alkavaan Ykköseen. Koska KTP ei pelaa ensi viikon lauantaina Ykköscupin välierissä, on kotkalaisjoukkueelle sovittu harjoitusottelu. Ensi viikon lauantaina 12.3. kello 13 Arto Tolsa -areeenalla KTP pelaa Veikkausliigajoukkue KuPS:aa vastaan.