FC KTP Kotka ry

Ilotulitus kruunasi KTP:n nousun - "Nyt voi olla tyytyväinen"





Ilotulitusrakettien paukkeessa ja Ykkösliigan mestaruusmitalit kaulassaan Arto Tolsa -areenalle kerääntyneet 2259 katsojaa kuluvan vuoden osalta hyvästellyt KTP jakoi sarjakauden viimeiset pisteet Turun Palloseuran kanssa lukemin 1-1 (0-0) lauantai-iltana.

Vain yhden täysosuman Hakan toiseksi korkeimman sarjatason maaliennätyksestä (76) vuodelta 2019 jäänyt KTP keräsi 27 ottelustaan 58 pistettä jättäen karsijan paikalle jääneen Jaron neljän pisteen päähän.

Kotkalaisseuran ansaitusta ykköstilasta kertoo ehkäpä enemmän KTP:n tehtyjen ja päästettyjen osumien vähennyslaskun tulos (43) verrattuna Jaroon (21).

Ensimmäisellä puoliajalla KTP:n Alen Harbasilla ja TPS:n Mohamed Tourella olivat parhaat paikat tehdä maali, mutta tauolle poistuttiin osumitta.

- Emme aloittaneet hyvin, mutta parannettiin koko ajan, mitä pidemmälle puoliaika meni. Saatiin luotua muutamia vaarallisia paikkoja varsinkin erikoistilanteista, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm tiivisti avausjakson.




Mäkelä ja Pitkälä


64 minuuttia ehdittiin pelata ennen kuin kotikatsomo sai aiheen tuulettaa.

Constantine Edlund vapautti nätillä syötöllä Harbasin, jonka päätyrajalta annetun passin Joni Mäkelä sai sijoittaa varmasti maaliin.

TPS tasoitti heti perään rangaistuspisteeltä Eino-Iivari Pitkälän vedolla, jonka KTP-vahti Maksym Zhuk oli lähellä torjua.

KTP:llä oli vielä hyviä paikkoja voittomaalin tekoon, mutta 15 häkkiä Ykkösliigassa tehnyt maalintekijätilaston voittaja Aleksi Tarvonen ja hyvän loppukauden pelannut Edlund eivät aivan onnistuneet yrityksissään.




"Älyttömän hieno maali"


- Tehtiin älyttömän hieno maali 1-0:aan, mutta sitten Tepsi tasoitti valitettavasti heti sen jälkeen. Se jäi vähän harmittamaan.

- Meillä oli sen jälkeen muutama ihan hyvä paikka, mutta ei vain saatu voittomaalia tehtyä, Nyholm jutteli.

Sillä nyt ei käytännössä ollut mitään merkitystä, kun nousu oli jo varmistunut.

- Kokonaisuudessaan tämä oli ihan hyvä Ykkösliigatason peli. Ihan tyytyväinen saa olla. Taas saa kiittää kundeja siitä, kuinka isolla mentaliteetilla jälleen vedettiin. Ei ollut helppo lähtökohta, kun nousu oli varma, KTP-käskijä totesi.




"Nyt se työ oikeasti vasta alkaa"


Nyt on KTP:llä juhlan aika ja päävalmentajastakin paistoi läpi huojentuneisuus.

- Vuosi sitten olin hallituksen piinapenkissä ja minulta kysyttiin, onko tästä miehestä mihinkään. He halusivat ottaa minut tähän hommaan ja nyt voi olla tyytyväinen.

- Ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin nousta takaisin ja ihan sama millä tavalla se tapahtuu, mutta nyt se työ oikeasti vasta alkaa.

Milloin KTP:n joukkue aloittaa valmistautumisen ensi kauteen?

- Minulla alkaa pro-kurssi, jos sinne pääsen, 1. joulukuuta. Palaamme joulukuun toisella viikolla takaisin harjoituksiin kahdeksi viikoksi ja sitten jäämme joulutauolle, Nyholm päätti.



Ottelukooste: https://youtu.be/_Gy4QtJysTc