FC KTP Kotka ry

KTP lähtee Mikkeliin sinetöimään nousunsa - "Kauden tavoite alkaa olla entistä lähempänä"



Kun TPS löi torstai-iltana Turussa Jaron maalein 3-0, varmistui käytännössä KTP:n nousu Veikkausliigaan.

KTP johtaa nyt Ykkösliigaa kolmen pisteen erolla (54-51) Jaroon, kun vihreävalkoisilla on jäljellä enää kaksi ottelua ja pietarsaarelaisilla vain yksi.

Kun KTP:n maalierokin on murskaava 69-31 (+38) Jaron vastaavaan 48-30 (+18) verrattuna, ei kotkalaisseuran pikaista paluuta maamme pääsarjaan estä enää käytännöllisesti katsoen mitkään muut kuin täysin järjenvastaiset lopputulokset kauden päätöspeleissä.

Vaikka MP sattuisi sunnuntaina Mikkelissä voittamaan KTP:n esimerkiksi 5-0, ja päätöskierroksen ottelut KTP-TPS ja Jaro-SalPa päättyisivät 0-5 ja 9-0, eivät nuokaan äärimmäisen epätodennäköiset lopputulokset estäisi vihreävalkoisten nousua.

KTP:n maaliero (+28) olisi silti Jaroa (+27) parempi!



"Ei matemaattisesti varmaa"


KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm otti kaikesta huolimatta tyynen rauhallisesti vastaan mieluisan lopputuloksen Turusta.

Mitkä ovat tunnelmat, kun nousu on käytännössä varma?

- Nyt se meidän kauden tavoite alkaa olla entistä lähempänä eilisen TPS-Jaro -ottelun myötä, mutta nousu ei vielä ole kuitenkaan matemaattisesti varmaa, Nyholm sanoo.



"Valmistaudutaan samanlaisesti"


Päävalmentaja aikoo luotsata suojattinsa täsmällisellä tarkkuudella kohti tavoitetta.

- Kyllä me valmistaudutaan tähän MP-peliin ihan samanlaisesti kuin ollaan valmistauduttu kauden jokaiseen muuhunkin peliin, että se on meidän finaali. Meillä on ollut koko aika loppukauden tavoitteena, että me saadaan meidän lopuista peleistä täydet pistepotit kerättyä.

- Ihan samanlaisella mentaliteetilla lähdetään tähän seuraavaankin peliin. Meillä on hyvä tilanne sarjassa ja nousu on hyvin lähellä, mutta meidän pitää siitä MP-pelistä saada vähintään se piste. Ja, jos me saadaan se, niin sitten se on niinkuin siinä.



"Sitten on lupa vähän juhlia"


MP yrittää hinata itsensä vielä putoajan paikalta karsijan paikalle, mutta kahdesta aiemmasta KTP-pelistään se ei ole saanut pistettäkään (KTP-MP 4-0 ja MP-KTP 1-2).

Jos KTP:n nousu on myös teoriassa varma Mikkelin-ottelun jälkeen, niin miten siihen on tarkoitus reagoida?

- Jos se nousu tulee Mikkelissä, niin sitten on lupa vähän juhlia sitä ja kuuluukin juhlia.

MP-KTP. Ykkösliigan ottelu Mikkelin urheilupuistossa sunnuntaina 6.10. kello 18.30. Tervemenoa!

Katso ottelu suorana: