FC KTP Kotka ry

Presidentti Sauli Niinistö näki KTP:n murskavoiton - "Tästä on hyvä jatkaa"

KTP:n yhdeksi omistajaksi ostamallaan osakkeella tullut presidentti Sauli Niinistö sai ihastella omiensa erinomaista peliä hyisessä syyssateessa Arto Tolsa -areenalla perjantai-iltana.

Aiemmissa kahdessa kuluvan Ykkösliigakauden kohtaamisissa yhteismaalein 7-2 (KTP-KäPa 2-1 ja KäPa-KTP 1-5) Käpylän Pallon kaatanut KTP löi vastustajansa tällä kertaa yhdessä pelissä 7-2 (3-0).

Luvut 7-2 sopivat senkin takia hyvin loppuluvuiksi, että jokainen KTP:n ja KäPan välinen peli käytiin tällä kaudella 27:s päivä (27.5., 27.7. ja 27.9.).

Avauspotku ja Aarolle paita

Kun KTP:n kunniajäsen Niinistö oli vielä saanut raitapaitojen puheenjohtaja Jukka Mustoselta numerolla 18 varustetun KTP:n pelipaidan Aaro-pojalleen (syntynyt vuonna 2018), oli pelissä numerosymboliikkaa ihan riittävästi.

Presidentin avauspotkun jälkeen alkaneen ottelun avauspuoliaika tarjosi kotikatsojille iloista nähtävää.

Joni Mäkelän rangaistuspotkulla, Santeri Steniuksen nostolla ja Aleksi Tarvosen lähiohjauksella vihreävalkoiset johtivat jo reilussa puolessa tunnissa 3-0.



"Prässättiin korkealta ja kovaa"

- Ensimmäinen puoliaika oli erittäin hyvä.

- Prässättiin korkealta ja kovaa ja saatiin useita riistoja ja syötönkatkoja, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Steniuksen unelmavedolla isännät johtivat jo 4-0 53. minuutilla.

10 minuuttia myöhemmin lukemat olivat kuitenkin jo 4-2 KäPan Miro Turusen ja Elias Kallion maaleilla.



"Kävi kuin SalPa-ottelussa"

- Toinen puoliaika aloitettiin myös ihan hyvin ja tehtiin hieno maali. Sitten kävi kuin SalPa-ottelussa.

- Saman tien 4-0-maalin jälkeen vastustaja tekee maalin, saa siitä pienen itseluottamusbuustin ja kaventaa vielä 4-2:een.

- Sen jälkeen saatiin kuitenkin tärkeä pallonhallintajakso ja aika pian maalikin. Sitten pelattiinkin erinomaisesti, Nyholm jutteli.

Kalliolla oli vielä huippupaikka 4-3:een, mutta kun hän ei osunut, niin Luca Weckström, Anttoni Huttunen ja avausosumansa Ykkösliigassa tehnyt Constantine Edlund kaunistelivat KTP:n voittoa.



"Upea voitto"

Ennätysmäärän maaleja yhdessä Ykkösliigan pelissä tällä sarjakaudella viimeistellyt KTP on nyt entistäkin lähempänä nousua.

KTP:llä on jäljellä enää kaksi peliä (6.10. MP vieraissa ja 19.10. TPS kotona) ja sillä on koossa 54 pistettä, kun kakkosena olevalla Jarolla on pinnoja 48.

Jarolla on vielä kolme ottelua pelaamatta, mutta mikäli se tänään lauantaina häviää PK-35:lle, ratkeaa kotkalaisseuran Ykkösliigan mestaruus jo tuolloin.

- Upea, upea voitto. Upea ja tosi tärkeä. Olen erittäin tyytyväinen jokaisen pelaajan suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa, Nyholm iloitsi.



MIÄ, MYÄ, KTP - osakeantikampanja vielä käynnissä. Osallistu nyt!




Katso ottelukooste KTP-TV:stä:



Kuuntele Aleksi Tarvosen mietteet pelin jälkeen: