FC KTP Kotka ry

KTP mässäili taas maaleilla, kun vastassa oli SalPa

Suora nousu Veikkausliigaan on enää kahden kauppa, kun Ykkösliigaa on pelaamatta kolme ottelukierrosta.

KTP:n lyötyä sunnuntaina Salon Palloilijat vieraissa maalein 5-2 (2-0) ja Jaro-JIPPO-pelin päätyttyä tulokseen 2-1(0-0), on selvää, että Ykkösliigan mestaruutta juhlitaan vajaan kuukauden päästä joko Kotkassa tai Pietarsaaressa.

KTP:llä on nyt koossa 51 pistettä ja Jarolla 48.

JIPPO (43) ja TPS (39) ovat jo pudonneet kyydistä.

11 maalia kahdessa pelissä

Kahdessa viimeisimmässä SalPa-mittelössä hurjat 11 kertaa maalintekoa tuulettanut KTP oli vahvassa iskussa ottelun avauspuoliajalla.

Kwame Otu teki komean esityön Aleksi Tarvosen 23. minuutin pelaamisen jälkeen viimeistelemään avausmaaliin ja Santeri Stenius oli auttamassa syötöllään "Tarea" hänen ampuessaan kotkalaiset 2-0-johtoon varttitunti ennen taukoa.

Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Ykkösliigassa kaksi maalia yhdessä ottelussa tehnyt Tarvonen vankisti näin asemaansa maalipörssin kärjessä.

"Tosi hyvää futista"

- Ensimmäinen puoliaika pelattiin kokonaisuudessaan tosi hyvää futista.

- Prässättiin korkealta, saatiin paljon riistoja, oltiin pallolla hyviä, päästiin etenemään hyvin boksiin asti ja luotiin hyviä maalintekopaikkoja, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

SalPan Olli Jakosella oli toisen jakson alkuhetkillä hyvä puskupaikka kavennuksen, mutta KTP-vahti Maksym Zhuk torjui.

Weckströmin unelmamaali

Kun Luca Weckström ampui 63. minuutilla Matias Lindforsilta saamansa hienon syötön jälkeen unelmavedollaan KTP:n 3-0-johtoon, ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Kolme minuuttia myöhemmin Weckström vei kotkalaiset jo neljän maalin johtoon.

Anttoni Huttunen laukoi vapaapotkun, jonka SalPan maalivahti Antto Mikkonen torjui eteensä, eikä Weckströmillä ollut vaikeuksia maalinteossa.

Jakonen kavensi vieraiden johtoa lähes välittömästi, mutta sillä ei ollut mitään käytännön merkitystä kuten ei ollut Koki Miyamoton pelin viimeisellä maalillakaan.

Harbas osui taas SalPaa vastaan

Alen Harbas ehti taas näyttää tehonsa vaihtopelaajana nimenomaan SalPaa vastaan.

KTP:n päätösmaalin iskenyt Harbas osui Huttusen tarjoilusta ja on nyt tehnyt jokaisessa kauden kolmessa SalPa-pelissä maalin.

Serge Atakayi debytoi KTP-paidassa tullessaan Tarvosen tilalle toisella puoliajalla.

Matias Paavola sai tällin päähänsä jääden tauolla sivuun Urho Huhtamäen tullessa hänen paikalleen.

"Ei hätää"

- SalPa muutti vähän muotoa toisella puoliajalla ja me otettiin enemmän vastaan, mutta ei meillä mitään hätää ollut.

- Sitten saatiin kolmas maali ehkä vähän pelin virran vastaisesti. Neljäs maali oli tosi tärkeä, Nyholm jutteli.

KTP:llä on jäljellä vielä ottelut KäPaa (koti), MP:tä (vieras) ja TPS:ää (koti) vastaan.

Jaro kohtaa sekä PK-35:n että TPS:n vieraissa ja SalPan kotona.

- Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen miten me pelattiin. Nyt ei muuta kuin käydään peli läpi yhdessä joukkueen kanssa ja nautitaan tästä tämä ilta. Sitten käännetään katseet seuraavaan peliin, Nyholm sanoi.

Katso ottelukooste KTP-TV:n kautta: