FC KTP Kotka ry

Kovavireinen TPS vierailulle Kotkaan

Naisten Ykkösen nousutaistelu käy kuumana. Voitolla VIFK:sta aloittanut TPS matkaa Kotkaan haastamaan kotijoukkuetta arvokkaista pisteistä. Pieneltä takamatkalta lähtenyt turkulaisnippu hengittää KTP:n ja VIFK:n niskaan vain muutaman pisteen päässä.

KTP aloitti loppusarjansa mollivoittoisesti. HJK Akatemia oli askeleen tai kaksi edellä joukkueiden kohtaamisessa ja otti ansaitusti voiton viime sunnuntaina. Onneksi uusi ottelu on jo aivan nurkan takana, sillä perjantaina Tolsalla tapahtuu jälleen. Turun ylpeys TPS matkaa Kotkaan mittaamaan kotijoukkue KTP:n tasoa. Edellisellä Kotkan vierailulla TPS haki tyylipuhtaan 1–4 voiton Arto Tolsa areenalta. Vastineeksi KTP kuittasi tappionsa Turussa pelatussa ottelussa maalein 1–2. Tätä taustaa vasten voisi odottaa kiivasta kamppailua pisteistä.

Viimeisimmät ottelut ovat olleet tuloksellisesti samankaltaiset joukkueilla. TPS:n viiden viimeisimmän ottelun saldo on yksi tasapeli ja neljä voittoa, kun taas KTP:n vastaava on yksi tappio ja neljä voittoa. Nyt kuitenkin ovat sarjan kärkijoukkueet jatkuvasti vastakkain, joten runkosarjan tilastoilla ei ole kovinkaan paljon merkitystä. Jos TPS:n joukkueesta muutamia avainpelaajia mainitsee, niin katseet kääntyvät alakerrassa kokeneeseen #4 Sanna Poraliin, joka teki voittomaalin viime viikonloppuna VIFK ottelussa. Keskikentältä voidaan poimia #13 Wilma Spets, joka toimii turkulaisten kapellimestarina pelin sydämessä. Hyökkäyksestä ei voida olla mainitsematta #19 Laura Linnalaa, joka on mättänyt tällä kaudella peräti 16 täysosumaa. Lisäksi joukkue on täynnä kokemusta ja taitoa, jonka avulla he ovat todella vaarallisia vastustajille.

KTP on käyttänyt tämän vajaan viikon sekä lepoon että valmistautumiseen tulevaan otteluun. TPS tulee olemaan kova haaste KTP:lle ja voitaneen sanoa turkulaisten olevan hienoinen ennakkosuosikki ottelussa. Tämän ei kuitenkaan saa antaa häiritä. KTP ei ole tottunut peruuttelemaan otteluissaan, siihen ei ole syytä tälläkään kertaa! Joukkue ei ole tottunut antamaan periksi. Pelaajat ovat valmiina antamaan kaikkensa ottelussa. Taistelutahto ja näyttämisen halu osaamisesta on kova – asenteesta homma ei jää kiinni! Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä Tolsalle ja kannustus on kunnossa, kuten Kotkassa yleensäkin.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myynnissä erilaisia makeita ja suolaisia makupaloja sekä kylmää ja kuumaa juomaa. Grillissä kypsyy Korian Palvilihan maukas makkara. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin portilta ostetulla lipulla 12 €.

FC KTP - TPS PE 20.9.2024 klo 19.00 Arto Tolsa areena.