FC KTP Kotka ry

Sarjakärki suuntaa susirajalle - "Vastahyökkäysten puolustaminen on elintärkeässä osassa"



TEKSTI:


Ykkösliigaa yhdeksän pisteen turvin johtavalla KTP:llä on seuraavaksi edessään lähes 350 kilometrin pituinen matka Joensuuhun, kun vastassa on yllättävän pirteästi etukäteisodotuksiin nähden pelannut JIPPO, vaikka viime aikoina senkin pelit ovat tökkineet.

KTP on kuluvalla sarjakaudella hävinnyt ainoastaan kolmelle joukkueelle (JIPPO, Jaro ja TPS), joista Pohjois-Karjalan jalkapalloylpeys oli se ensimmäinen.



Hallissa tappio, tekonurmella voitto


Huhtikuussa pelattiin Joensuun Hope-areenassa, kun JIPPO voitti 1-0.

- Aloitimme sen 0-1-tappiopelin siellä hallissa ihan hyvin, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin se oli Jipon kontrollissa, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm muistelee.

Kotkassa KTP johti vajaan 20 minuutin jälkeen jo 2-0 joensuulaisten oman ja Aleksi Tarvosen maalin ansiosta voittaen lopulta 2-1.

- Kotona meillä taas oli tosi vahva eka puoliaika.

- Sitten toisella puoliajalla annettiin enemmän pallonhallintaa Jipolle ihan tarkoituksella ja he pääsivät lopussa tekemään kavennusmaalin, Nyholm miettii.



"He ovat varmasti sisuuntuneita"


JIPPO lähti kolmannelle yhdeksän pelin mittaiselle ottelukierrokselle hyvistä asetelmista, kun se oli vain neljän pisteen päässä KTP:stä.

Nyt eroa on jo 11 pinnaa.

- JIPPO on hävinnyt kolme peliä putkeen, mutta en usko, että sillä on mitään vaikutusta lauantain peliin.

- He ovat varmasti sisuuntuneena näistä tappioista ja varsinkin viimeisen KäPa-ottelun jälkeen.

- Niin kuin olen sanonut aikaisemmin tänä vuonna, se on vaikeasti voitettavissa oleva joukkue, KTP-käskijä toteaa.

Miksi JIPPO on "vaikeasti voitettavissa oleva joukkue"?

- Se puolustaa hyvin ja tiiviisti koko joukkueena. On hyvin työteliäs ja prässää tosi korkealta varsinkin silloin, kun on tappiolla.



"Perushyvää kauraa"


Miten harjoitusviikkonne on mennyt?

- Treeniviikko on ollut ihan perushyvää kauraa. Muita loukkaantuneita ei ole paitsi Omar (Todua). Kaikki muut pitäisivät olla käytettävissä.

Mitä pitää erityisesti painottaa lauantain ottelussa?

- Vastahyökkäysten puolustaminen on elintärkeässä osassa. Jos me pystytään ne eliminoimaan Jipolta, niin uskon, että me ollaan vahvoilla.

- He koettavat päästä meidän selustaan tosi nopeasti, kun heillä on nopeita pelaajia hyökkäämässä. Meidän täytyy ne liikkeet ja juoksut kontrolloida sieltä syvyydestä.

JIPPO-KTP. Ykkösliigan ottelu Mehtimäen tekonurmella lauantaina 31.8. kello 16. Tervemenoa!

Katso otteluRuudusta tai Pub Haka Pirtistä!