FC KTP Kotka ry

Pelaajaliikennettä FC KTP:n naisjoukkueessa

Siirtoikkuna lähenee sulkeutumista ja seurat tekevät vielä viimehetken muutoksia joukkueisiinsa. Niin tapahtuu myös Kotkassa. Tulopuolella FC KTP:n joukkueeseen kirjataan Emma Tengén ja lähtöportilla on Viivi Ollonqvist.

Emma Tengén edusti viime kaudella Naisten Ykkösessä EBK:ta. Emma on 20-vuotias urheilullinen pelaaja, joka on urallaan joutunut valitettavan usein kärsimään loukkaantumisista. Nyt ne ovat viimeinkin ohi ja Emma on pystynyt harjoittelemaan laadukkaasti jo tovin.

Emma on monipuolinen pelaaja, jota voi käyttää useammallakin pelipaikalla. Hän on urallaan pelannut laitapelaajana sekä puolustuslinjassa. Emman sopimus ulottuu kauden 2025 loppuun asti.

Näin Emma miettii tuoreesta sopimuksestaan:

”Olen erittäin innoissani ja kiitollinen sopimuksesta. On mahtavaa palata kentille pitkän tauon jälkeen. Kotkassa on hienot puitteet treenata ja kehittyä pelaajana. Treeneissä on ollut todella hyvä meininki ja on ilo päästä mukaan näin loistavaan porukkaan. Odotan innolla ensimmäisiä peliminuuttejani ja mahdollisuutta auttaa joukkuetta tavoitteita kohti. Aion tehdä kaikkeni, jotta kentillä nähdään paras versio itsestäni pelaajana.”

image.png

Emma Tengén on FC KTP naisjoukkueen uusin sopimuspelaaja.



Viivi Ollonqvist Ruotsin pääsarjan Örebrohun

KTP:n tämän kauden tehohyökkääjä Viivi Ollonqvist siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavaan KIF Örebro joukkueeseen kauden 2025 kattavalla sopimuksella. Viivi on ollut erittäin isossa ja tärkeässä roolissa KTP:n joukkueessa kuluvalla kaudella. Hän johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä 13 osumalla.

Olemme seurana ja joukkueena iloisia Viivin puolesta, että hänelle tarjoutui tilaisuus ottaa iso askel urallaan eteenpäin. Toisaalta surullisia, että luotamme poistuu upea persoona ja erinomainen pelaaja. Nyt on vielä heitettävä verkot vesille, josko jostakin löytyisi Viiville korvaava pelaaja hyökkäykseen – toteaa joukkueen päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus.

Tässä Viivin mietteitä Kotkassa olostaan ja uudesta sopimuksesta:

Tuntuu samaan aikaan todella haikealta jättää Kotka ja KTP, mutta samalla olen todella iloinen ja otettu mahdollisuudesta lähteä Ruotsiin. Kotkassa minulla oli todella hyvä ympäristö ja olosuhteet harjoitella ja kehittää itseäni. Sain paljon vastuuta joukkueessa, mikä näkyi myös onnistumisina kentällä. Opin myös tuntemaan itseni pelaajana ja ihmisenä paremmin. Valmennus oli ammattitaitoista ja kannustavaa. Joukkue ja ilmapiiri joukkueessa oli mitä parhain. Sain uusia hyviä ystäviä ja heitä tulen kaipaamaan. Toivon, että joukkue menestyy ja jatkaa työn tekoa samaan malliin.

Nyt kuitenkin on aika ottaa uusi iso askel urallani kohti unelmaani ja tarttua tilaisuuteen lähteä Ruotsiin. Olen elänyt tähän asti jalkapallon ehdoilla ja tehnyt töitä tällaista tilaisuutta varten, joten päätös lähteä oli siltä osin selvä.

Lähtö uuteen maahan ja tasokkaaseen joukkueeseen ei ole helppoa, mutta se on tehtävä, jos haluan viedä itseäni pelaajana ja myös ihmisenä eteenpäin.

Iso kiitos KTP, joukkue sekä taustahenkilöt ja myös kannattajat! Jään kaipaamaan teitä.”

Iso kiitos Viiville upeasta panoksesta joukkueen ja seuran eteen. Viivi on ollut merkittävässä roolissa niin kentällä, kuin kopissa. Sen lisäksi, että hän on hieno ihminen, on hän myös erinomainen pelaaja. Toivottavasti Viivi onnistuu hyvin uudessa ympäristössä. Kaikkea hyvää tulevaisuuteen! – päättää päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus.