FC KTP Kotka ry

KTP:llä yhdeksän pisteen sarjajohto - "Mitään ei olla vielä saavutettu"



TEKSTI:


KTP:n nopea paluu Veikkausliigaan näyttää hyvin todennäköiseltä, kun vihreävalkoisilla on pelaamatta Ykkösliigaa enää kuusi ottelua.

Raitapaidat käväisivät sunnuntaina Pietarsaaressa ja kukistivat kärkipelissä isäntäjoukkue Jaron maalein 2-1(1-0) kasvattaen johtonsa sarjassa jo yhdeksään pisteeseen.

KTP:n sankariksi nousi seuran oma kasvatti Matias Paavola, joka ampui pelin voittomaalin lisäajan kuudennella minuutilla.



Pienet asiat ratkaisivat


Ottelun alkuhetket sateisella luonnonnurmella olivat hyvä osoitus siitä, kuinka pienet asiat voivat nousta ratkaiseviksi.

Jaron pikainen avausmaali jäi senteistä kiinni, kun kotijoukkue oli tyrkyttämässä kotkalaisille karvasta kalkkia jo toisella minuutilla, mutta Jim Myrevikin veto osui KTP-maalin ulkotolppaan.

10 minuuttia myöhemmin pallo olikin Jaron maalissa, kun Luca Weckströmin laukaus muutti sopivasti suuntaa kotijoukkueen Johan Brunellista.

Epäonnensoturi Brunell oli lähellä tasoitusta 39. minuutilla, mutta hän ei aivan osunut palloon vapaapotkun jälkitilanteessa KTP:n maaliaukolla.



Vaaralliset erikoistilanteet


- Lukuun ottamatta ihan ensimmäisiä minuutteja pelasimme hyvin. Toteutimme sitä ajatusta mitä olimme ennen peliä suunnitelleetkin ja onnistuimme siinä hyvin.

- Jaro ei luonut juurikaan mitään. Joitain erikoistilanteita heillä tietysti oli, joissa he ovat aina vaarallisia, mutta kokonaisuudessaan se oli meiltä hyvä puoliaika, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Toisellakaan puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu, mutta sen verran aktiivisempi Jaro kuitenkin oli, ettei Brunellin Sami Sipolan kulmalipulta antamasta kaaripallosta puskemaa 93. minuutin tasoitusta voi ansaitsemattomana pitää.

Tasapelikään ei huono tulos olisi reilu kuukausi sitten maalein 2-5 Jarolle hävinneelle KTP:lle ollut, mutta varsinainen riemu repesi, kun Paavolan tykitys upposi Jaro-maaliin 96. minuutin pelin jälkeen.

Ennen unelmakutiaan Paavola katkaisi vielä viime vuonna KTP:ssä pelanneen Michael Ogungbaron syötön nigerialaispelaajan liukastuttua.



Myötätuuli auttoi


- Toisella puoliajalla Jaro oli parempi. Olosuhteiden myötä he saivat paljon painetta, kun heillä oli kova myötätuuli.

- Ei se mikään selitys ole, mutta he pääsivät painamaan syvemmälle meidän päätyyn ja sieltä oli vaikeata päästä. He tasoittivat lopussa ansaitusti, Nyholm totesi.

Voittomaali viime hetken tasoituksen jälkeen maistui kulmalipulle juhlimaan rynnistäneelle päävalmentajalle makealta.



"Emme luovuttaneet"


- Joukkueellamme on iso henkinen kapasiteetti. Emme luovuttaneet siinä tilanteessa tasoituksen jälkeen vaan jatkoimme pelaamista. Joukkue ansaitsee hatunnoston.

- Meillä oli tuoreessa muistissa mitä viikko sitten tapahtui. Tämä oli tosi hieno juttu.

- Peli ei ollut kauneinta KTP:tä, mitä on nähty, mutta meitä ei kiinnosta juuri nyt kuin kolme pinnaa.



Atakayi penkillä, Lindfors loukkaantui


Johannes Laaksonen palasi sairastuvalta tositoimiin 73. minuutilla, kun hän juoksi jalkansa loukanneen Matias Lindforsin pelipaikalle.

Tuoreinta hankintaa Serge Atakayita ei vielä KTP:n paidassa tositoimissa entisessä kotikaupungissaan nähty.



"18 pistettä jaossa"


KTP:n asema sarjan ykköspaikalla on vahva.

Nyholm ei kuitenkaan aio sortua liialliseen optimismiin.

- Yhdeksän pinnan johto on hienoa, kun ei ole kuin kuusi peliä jäljellä, mutta mitään ei olla vielä saavutettu.

- Vielä on 18 pistettä jaossa ja yritämme ottaa niistä mahdollisimman monta.

Katso ottelukooste KTP-TV:n kautta: