FC KTP Kotka ry

Honkola hiljensi Arto Tolsa -areenan lisäajalla - "Tuntuu tappiolta"

TEKSTI:

1755 katsojaa joutuivat poistumaan Arto Tolsa -areenalta lähes täysin mykistyneinä, kun KTP:n ja SJK Akatemian välinen Ykkösliigan 20:nnen kierroksen ottelu oli päättynyt maanantai-iltana.

KTP johti peliä 92 minuutin jälkeen vielä 3-1, mutta niin vain kävi, että vieraiden vaihtopelaaja Eemeli Honkola, joka oli tullut kentälle vasta 84. minuutilla, pystyi kahdella lisäajan maalillaan masentamaan koko vihreävalkoisen yhteisön.

Pelin päätyttyä lukemiin 3-3 (1-1) on kotkalaisten sarjajohto kakkosena majailevaan Jaroon nyt kuusi pistettä.

Paljon on pelissä ensi sunnuntaina, kun Ykkösliigan kärkikaksikko kohtaa toisensa Pietarsaaren luonnonnurmella.

"Haastava pelihän tämä oli"

- Tuntuu vähän niin kuin tappiolta. Yli 90 minuuttia oli pelattu ja johdettiin 3-1, mutta sitten he pääsivät kaventamaan ja meidän kommunikaatiovirheestä vielä tuikkaamaan tasoituksenkin, KTP:n pettynyt päävalmentaja Jonas Nyholm puhalteli.

- Haastava pelihän tämä oli, kuten tiesimme. SJK Akatemia on parantanut paljon peliään. Heillä on hyviä yksilöitä ja hyvä joukkue, KTP-luotsi lisäsi.

Vieraat siirtyivät johtoon avauspuoliajan puolivälissä.

Akatemian Nathaniel Tahmbin roikkupusku yllätti KTP-puolustuksen ikävästi mutta ansaitusti, sillä Onni Hännisen taidokas veto oli hetkeä aiemmin osunut jo KTP-maalin yläputkeen.

Yhtä ansaittu oli KTP:n tasoitus viisi minuuttia ennen taukoa, kun Aleksi Tarvosen pusku meni Akatemian Gabriel Oksasen epäonnistuneesta purusta maaliin.

Hieman aiemmin Joni Mäkelän vapaapotku oli osunut tolppaan.

"Menetettiin liian helposti palloja"

- Ensimmäisellä puoliajalla menetettiin liian helposti palloja meidän kenttäpuoliskolla. Niitä ei saisi tulla niin paljon, Nyholm tiivisti pelin tapahtumat ennen taukoa.

KTP:llä oli toisen puoliajan alkuhetkillä pari paikkaa johtomaalin tekoon, mutta sekä Tarvosen että Mäkelän vedot kilpistyivät vierasvahti Miquel Rodriguezin jalkatorjuntoihin.

Kun Hänninen pääsi KTP-vahti Maksym Zhukin avaukseen väliin ja syötti pallon avopaikkaan Artur Atarahille, näytti vieraiden johtomaalia jo selviöltä, mutta niin vain Atarah onnistui laukomaan pallon yli.

Hetkeä myöhemmin Tarvonen olikin jo pahanteossa toisessa päässä ja isännät taas johdossa.

Kaikki näytti hyvältä

Kun Manga pisti Luca Weckströmin hankkiman rangaistuspotkun häkkiin 82. minuutilla, näytti kaikki isäntien kannalta hyvältä, vaikka kinastelu rankkarin vetäjästä Mangan ja Weckströmin välillä oudolta tuntuikin.

- Totta kai se vetäjä täytyy nyt sopia etukäteen loppukaudeksi ja ottaa tästä opiksi, Nyholm jutteli.

Taivas kuitenkin synkkeni lisäajalla.

Gabriel Oksasen veto tömähti tolppaan ja Honkola roikotti reboundista kavennuksen.

Synkkyyden huipennus oli Mangan liian löysä rinnalla annettu palautus Zhukille, johon Honkola ehti tuhoisasti väliin.

"Olisi pitänyt saada pitempiä hyökkäyksiä"

- Toisella puoliajalla, vaikka SJK Akatemia pääsi pidempiin pallonhallintajaksoihin, he eivät luoneet niin vaarallisia paikkoja.

- Loppuminuuteilla meidän olisi pitänyt pystyä viemään hyökkäyksiä syvemmälle ja edetä varsinkin laitojen kautta. Olisi vain pitänyt saada pidempiä hyökkäyksiä.

- Toisaalta saatiin kuitenkin piste ja kaikki on omissa käsissä, Nyholm sanoi.

Kuuden pinnan johto, seitsemän peliä jäljellä

Vaikka KTP:n kahden pisteen menetys karvaalta tuntuukin, kannattaa kuitenkin muistaa se seikka, että ennen ratkaisevan kolmannen ottelukierroksen pelejä raitapaitojen sarjajohto oli vain neljä pistettä.

Nyt KTP:n johto on kuitenkin kasvanut jo kuuteen pinnaan, kun JIPPO on hävinnyt molemmat pelinsä, Jaro toisen otteluistaan ja TPS:kin ehtinyt jo jäädä tasapeliin.

Mikäli KTP:n kannattajille olisi ennen Ykkösliigan alkua ehdotettu, että kelpaisiko nykyinen sarjatilanne (KTP 45, Jaro 39, JIPPO 37 ja TPS 37) seitsemän kierrosta ennen kauden loppua, niin tuskinpa kukaan KTP-fani olisi tarjouksesta kieltäytynyt.

Ottelukoosteeseen linkistä: KTP-TV