Takaisinmaksun aika – KTP voitti TPS:n vieraissa

KTP ja TPS kohtasivat naisten Ykkösen 14. kierroksen päättävässä ottelussa sunnuntaina Urheilupuiston Yläkentällä Turussa. Vieraat olivat maalein 1–2 (0–0) parempia ja veivät kaikki kolme sarjapistettä mennessään.

Sunnuntaina nähtiin Turussa vauhdikas naisten Ykkösen ottelu, jossa TPS oli saanut vieraakseen FC KTP:n. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kotkassa oli päättynyt TPS:n 4–1 voittoon. Tällä kertaa KTP oli parempi ja sai kuitattua tappionsa voittamalla vakuuttavan esityksen jälkeen ottelun maalein 2–1. TPS siirtyi ottelussa tunnin kohdalla johtoon, mutta vain kahden minuutin kuluttua peli oli jo tasoissa. Molemmissa maaleissa oli enemmän tai vähemmän kyse maalivahdin arviointivirheestä. Voittomaali nähtiin ottelun 70. minuutilla.

Vierasjoukkue KTP hallitsi ottelua sen molemmilla puoliajoilla. Pallon- ja pelinhallinta oli selkeästi kotkalaisilla. TPS:n oli hankala avata peliään. KTP puolusti järkevästi ja tehokkaasti kentän jokaisella osa-alueella. KTP oli myös aktiivinen ja vaarallinen hyökkäyspelaamisessaan. Joukkue ampui hanakasti ja useita hyviä maalintekopaikkoja. TPS-vahti Venla Roine oli kuitenkin hyvällä pelipäällä ja kannatteli joukkuettaan useamman kerran. TPS sitä vastoin ei juurikaan päässyt hätyyttelemään Maijan Kootan vartioimaa KTP-maalia.

Oikea joukkue voitti tänään ja olisi ollut iso vääryys, jos tulos olisi ollut muu kuin kotkalaisten voitto. KTP venytti nyt voittoputkensa kolmeen peräkkäiseen otteluun. Runkosarjaa on pelaamatta vielä neljä kierrosta ja KTP otti tukevan otteen paikkaan ylemmässä loppusarjassa. Vielä on kuitenkin töitä tehtävä, jotta paikka varmistuu. Seuraavaksi joukkue kohtaa kotikentällään Arto Tolsa areenalla Oulu Nice Soccerin (ONS). Ottelu pelataan lauantaina 10.8. klo 15.00.

Maalintekijät:

60’ Jenna Koivisto 1–0

62’ Emilia Laiho 1–1

70’ Tiia Hirvonen 1–2