KTP:n toisen puoliajan vahva esitys toi pisteet

KTP:n naisjoukkue kaatoi toistamiseen Ilves/2:n naisten Ykkösessä. Tällä kertaa lukemat olivat 1–2 (1–0). Ratkaisu nähtiin ottelun toisen puoliajan lopulla, kun KTP teki kaksi maalia lyhyen ajan sisään.

Kotijoukkue Ilves aloitti ottelun pirteästi. KTP:n puolustaminen oli hiukan vajavaista koko joukkueen osalta. Ilves sai liian rauhassa pyörittää peliään. Vieraat olivat turhan koreita ja kohteliaita. Tilanteisiin ei menty riittävän vahvasti ja tilaa annettiin etenkin keskikentällä liikaa. Tämä johti siihen, että KTP joutui vajoamaan syvälle omalle kenttäpuoliskolle varjelemaan maaliaan.

KTP:llä oli toki muutamia hyvä aihio tehdä maali myös ensimmäisellä puolikkaalla. Kerran pallo jopa taisi käydä aivan Ilves-maalin viivalla, mutta ei kotkalaisittain mennyt sen oikealle puolelle. Vierailla oli myös muutama kulma, joista ei kuitenkaan saatu mitään todella vaarallista aikaiseksi. Puolustaminen parani, mitä edemmäs ottelu kulki. Ilves ei enää saanut helpolla peliään kulkemaan.

Ilves siirtyi kuitenkin aivan ottelun avauspuolikkaan lopulla johtoon, kun pallonriiston jälkeen pallo pelattiin Tessa Perttulalle. Hän haastoi Roosa Päivähonkaa, joka ei ihan ennättänyt blokata vetoa kokonaan. Laukaus otti kimmokkeen Päivähongan jalasta ja yllätti KTP-vahti Maija Kootan, painuen tolpan vierestä maaliin. Tauolle mentiin siis Ilveksen maalin johdossa.

Vieraat tulivat tauolta päättäväisinä. Puolustaminen käytiin läpi ja muutoinkin tehtiin pieniä viilauksia tapaan pelata. Ottelussa ote siirtyi erittäin vahvasti KTP:lle. Ilveksellä oli isoja vaikeuksia avata peliään lyhyin syötöin, sillä kotkalaisten prässi oli väkevästi päälle heti tilaisuuden tullen. Pitkien syöttöjen puolustamisessa KTP onnistui tänään hyvin. Niistä ei Ilves saanut mitään aikaiseksi.

Kerran kuitenkin toisella puolikkaalla Ilves-hyökkääjä Neea Pyhtilä karkasi läpiajoon. Koota kuitenkin sai torjuttua hyvällä ja vahvalla vastaantulollaan sen, liukuen palloon rangaistusalueen ulkopuolella. Koota sai tilanteesta varoituksen ja Pyhtilä joutui valitettavasti jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta ei Ilves onnistunut luomaan mitään vaarallista tilannetta.

KTP kehitteli useita maalipaikkoja, mutta Ilves-vahti Mäki-Kamppi veti pidemmän korren tai sitten laukaus suuntautui ohi maalin. KTP:llä oli ottelussa useita kulmapotkuja. Yksi niistä ottelun 81. minuutilla toi sitten sen kauan kaivatun tasoitusosuman. Tyylikkään kuvion päätteeksi Cecilia Jäntti nousi ratkaisijan rooliin, viimeistellen rangaistusalueen sisältä 1–1 maalin.

Ja vain kaksi minuuttia edellisestä, niin Viivi Ollonqvist pääsi maalipaikkaan niin ikään rangaistusalueen sisällä, eikä erehtynyt vaan painoi kovan laukauksen etukulmasta sisään. Hyvin maalilla pelannut Mäki-Kamppi tuli yllätetyksi toisen kerran.

KTP puolusti johtoaan vahvasti pitämällä palloa ja yrittäen pitää sitä liikkeessä mahdollisimman paljon. KTP:llä oli maaliensa jälkeen vielä pari-kolme hyvää paikkaa lisätä johtoaan, mutta onni ja taito eivät olleet mukana. Kun lisäaikaa oli pelattu neljä minuuttia, puhalsi ottelun erotuomari Ville Kokkinen pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi. Taisteluvoitto kuten viime viikollakin. KTP ei antanut periksi – taaskaan. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon kävi pokkaamassa Emilia Laiho.

Seuraavaksi joukkue matkaa Turkuun paikallisen palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan sunnuntaina 4.8. Turun Yläkentällä klo 14.00.