FC KTP Kotka ry

Salamamaalit salpasivat sarjanousijan - "Nyt pitää antaa poikien palautua"

KTP-kasvattien, Aleksi Tarvosen ja Johannes Laaksosen, salamamaalit salpasivat Salon Palloilijoiden sarjapisteiden saantitoiveet Ykkösliigan ottelussa Arto Tolsa -areenalla lauantaina.

30 vuoden iän perjantaina saavuttanut Tarvonen juhlisti synttäreitään osuvasti juuri kolmannella minuutilla syntyneellä puskumaalilla, johon tarjosi syötön kulmalipulta sopivasti kolmen lapsen isä Joni Mäkelä.

Kun 33-vuotias Laaksonen reilut kolme minuuttia myöhemmin avasi sarjakauden maalitilinsä, ei sarjanousija tuosta tyrmäysiskusta enää noussut.

KTP teki molemmilla puoliajoilla kolme maalia ja voitti helposti 6-0 (3-0).


Kolme tehopistettä 30-vuotissynttäreillä

Illan "kolmosteemaan" sopi hyvin myös se, että "Tare" keräsi kolmekymppistensä kunniaksi pelissä yhteensä kolme tehopistettä, kun hän maalinsa lisäksi antoi syötöt myös Luca Weckströmin lähes 30 minuutin pelin jälkeen viimeistelemään 3-0-maaliin ja Laaksosen 52. minuutilla ampumaan 4-0-osumaan.

Weckströmin eriskummallinen volttimaali Anttoni Huttusen syötöstä muutti lukemat 5-0:aan ja loppuluvut iski taas "Huden" passista 30 minuuttia ennen päätösvihellystä Alen Harbas.

Laaksosen 2-0-maalin syöttänyt Kwame Otu olisi ansainnut syöttöpisteen 6-0-maaliinkin, sillä hänen kierteinen syöttönsä Huttuselle oli tyylikäs.

Mainittakoon, että nuo jälkimmäisen puoliskon kaikki kolme maalia syntyivät kymmenessä minuutissa.


"Kotietu on iso asia"

SalPa-voitolla KTP:n Ykkösliigan ykkössija kahden ottelukierroksen jälkeen käytännössä varmistui, ja sillä on se merkitys, että raitapaidat saavat Ykkösliigan 18 kierroksen jälkeisen kakkosen, joka on todennäköisesti Jaro, kotikentälleen kolmannen kierroksen päätöspelissä.

- Kyllä se (kotietu) on mielestäni iso asia, sillä olemme kotikentällä tosi vaarallisia.

- Jos me jouduttaisiin Pietarsaareen pelaamaan heitä vastaan nurmella, niin se olisi täysin eri peli, KTP:n päävalmentajaksi myös otteluvalmentajaksi kahden pelin huilin jälkeen palannut Jonas Nyholm sanoi.


"Kovempi tahti kuin kellään muulla"

KTP:llä on ollut viime aikoina kova pelitahti, mutta nyt on pienen huilin aika.

- Kuuteen päivään kolme peliä. Se on kovempi tahti kuin kellään muulla kärkipään joukkueella. Nyt pitää antaa poikien palautua, sillä he ovat painaneet hirveän työmäärän.

- Nyt täytyy hengähtää. Normi harjoitusviikko pyörähtää tiistaina käyntiin.

- Hyvän alkukauden ansiosta olemme ansainneet hyvät asetelmamme, Nyholm totesi.


Laaksosella vahva esitys

Kun Matias Lindfors on tiettävästi pitkään sivussa, otti KTP-luotsi tyytyväisenä vastaan vasta viidennessä pelissä tällä sarjakaudella esiintyneen Johannes Laaksosen vahvan peliesityksen.

- Hienoa, että Johannes sai onnistumisia maalien myötä. Hän ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta siitä olen erittäin kiitollinen, että hän teki ison työmäärän kuten muukin joukkue.

Santeri Steniuskin sai toisella puoliajalla peliaikaa toivuttuaan loukkaantumisestaan.

KTP:llä on jäljellä vielä yksi ottelu ennen kolmatta ottelukierrosta.

Ensi lauantaina sarjajohtaja suuntaa kulkunsa Käpylän Pallon kotikentälle.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Katso ottelukooste KTP-TV:stä: