FC KTP Kotka ry

TPS:n kaataja saapuu Kotkaan - "Emme saa antaa SalPalle momentumia"

Ykkösliigan ykkösenä olevalla KTP:llä on 16 kierroksen jälkeen 15 pistettä enemmän kuin viidentenä majailevalla Salon Palloilijoilla, kun joukkueet kohtaavat Arto Tolsa-areenalla lauantaina 20.7.

Selkeästä piste-erosta huolimatta joukkueet lähtevät kamppailuun ihan erilaisista lähtökohdista, kun tarkastellaan "kuntopuntaria", sillä KTP:llä on takana kaksi peräkkäistä tappiota (Jaro Pietarsaaressa ja TPS Kotkassa) ja SalPalla yhtä monta voittoa (TPS Turussa ja SJK Akatemia Salossa).

SalPa ja KTP päätyivät kesäkuun alussa 2-2-tulokseen Salon urheilupuistossa.

- Se oli kaksijakoinen ottelu. Päästettiin alkuun erikoistilanteesta maali (4. Michael John), mutta meidän pelimme kehittyi jatkuvasti ottelun myötä ja tasoitettiin peli (33. Aleksi Tarvonen).

- Sitten toisen puoliajan alkuun vastustaja sai punaisen (Keir Foster) ja teki vähän halvan maalin (58. Daniel Kepot) 2-1:een. Onneksi tultiin lopussa (85. Alen Harbas) tasoihin. Siinä lopussa olisi vielä ehkä ollut paikka voittoonkin, joten se jäi vähän harmittamaan, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm muistelee.


Kumpikin joukkue kaipaa pinnoja

Lauantainen ottelu on molemmille joukkueille erittäin merkityksellinen.

Kolmen pinnan marginaalilla kärjessä oleva KTP jahtaa sarjan piikkipaikkaa, jotta se saisi kolmannella ottelukierroksella kakkoseksi sijoittuvan (joko Jaro 32, JIPPO 31 tai TPS 30) joukkueen kotikentälleen.

20 pinnaa kerännyt SalPa puolestaan haluaa säilyttää viidennen sijansa, jotta se saisi viisi kotipeliä kolmannelle kierrokselle.

JäPS (18) ja PK-35 (17) hönkivät kuumeisesti salolaisten perässä.

- SalPa on ollut viimeiset kaksi ottelua hyvässä tuloskunnossa. Viime viikonloppuna he hakivat vierasvoiton Tepsistä ja keskiviikkona voittivat SJK Akatemian 2-1 kotikentällään. He ovat varmaan tulossa hyvällä itseluottamuksella Kotkaan, Nyholm sanoo.

"Erittäin hyvä erikoistilanteissa"

Miten luonnehtisit SalPaa?

- Se on erittäin hyvä erikoistilanteissa ja tehnyt monta maalia kulmapotkuista tänä vuonna. Heillä on isoja pelaajia, fyysisesti vahvoja, jotka osaavat voittaa pääpalloja.

- Nyt täytyy aloittaa peli selkeästi paremmin. Emme voi antaa SalPalle yhtään momentumia pelin aikana.

"Hyvät asiat mukaan"

On itsestään selvää, että vihreävalkoiset aikovat palata voittajaksi lauantaina.

- Haluamme ottaa ne hyvät asiat TPS-pelistä mukaan varsinkin toiselta puoliajalta.

- Niitä asioita, kun pystytään kotikentällä tekemään, niin uskon, että hyvä tulee, Nyholm päättää.

KTP-SalPa. Ykkösliigan ottelu Arto Tolsa -areenalla lauantaina 20.7. kello 16. Tervetuloa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Liput ennkkoon Tiketistä: https://www.tiketti.fi/ktp-salpa-arto-tolsa-areena-kotka-lippuja/99137?b=1&b=1