Holmströmin unelmailtapäivä vei HJK:n voittoon

KTP ja HJK järjestivät hurjan maali-ilottelun naisten Ykkösen ottelussa. Tennislukemat 4–6 (1–2) loistivat tulostaululla ottelun päätyttyä. HJK jatkaa sarjakärjessä ja KTP jahtaa paikkaa neljän parhaan joukossa.

”Olipahan ottelu” totesi KTP:n valmentaja Jari-Pekka Gummerus taiston tauottua. Yleensä neljällä maalilla voittaa jalkapallo-ottelun. Tänään se ei kuitenkaan riittänyt. HJK siirtyi aivan ottelun alkuhetkillä johtoon. Vartin pelin jälkeen KTP tasoitti. Kaksi minuuttia tasoituksesta ja HJK oli jälleen johdossa.

Vieraat painoivat peliä avauspuolikkaalla vahvasti kohti kotijoukkueen kenttäpäätyä. HJK oli erittäin vahva ensimmäisellä jaksolla. Se vei useimmat kaksinkamppailut nimiinsä ja hallitsi sekä peliä että palloa. HJK voitti laukaukset 14 (8 kohti maalia) – 7 (6) ja kulmia sillä oli neljä, KTP:llä 1.

Toisella jaksolla KTP:n ote parani

Pukukopista tuli sisuuntunut kotijoukkue. Tauolla tarkennettiin asioita ja valmennuksen viesti oli selkeä: kaksinkamppailuihin on mentävä sillä asenteella, ettei voittajasta ole epäselvyyttä. KTP:n toisen puolikkaan alku olikin tyrmäävä. Neljän ensimmäisen minuutin aikana ottelu oli kääntynyt päälaelleen. KTP teki siinä ajassa kaksi maalia ja oli nyt kuskin paikalla.

HJK nousi tasoihin 72. minuutilla ja meni johtoon 73. minuutilla. KTP:n hyvä taistelu ei kuitenkaan loppunut. Riina Turpeinen murtautui rangaistusalueelle ja HJK:n puolustaja oli aavistuksen myöhässä liukutaklauksessaan. Siitä seuranneen rangaistuslaukauksen Viivi Ollonqvist pisti varmasti maaliin. Taas oltiin tasoissa, kun ottelua oli 10 minuuttia jäljellä.

Iiris Holmström nousi ottelun sankarittareksi. Viimeisellä kympillä hän teki vielä kaksi maalia ja nosti HJK:n ottelun voittoon. Pelissä mentiin molempien joukkueiden toimesta täysillä alusta loppuun asti. Molemmat halusivat tehdä maaleja. Käsijarrua ei käytetty. Pelin tempo oli korkeaa Ykkösen luokkaa. Ottelussa nähtiin paljon kovia kaksinkamppailuja ja vaarallisia tilanteita maalien lisäksi. Kaksi hyvää joukkuetta oli vastakkain – mitään muuta ei ollut lupa odottaakaan.

Ottelun tilastot toisella puolikkaalla olivat seuraavat: Laukaukset HJK 8 (7), KTP 13 (11), kulmat HJK 2, KTP 1

Maalintekijät: KTP: Turpeinen, Byrne, Jäntti, Ollonqvist. HJK: Mäkelä, Holström 4, Räisänen

Nyt KTP jää viikon mittaiselle kesälomalle. Treenikentille palataan jälleen 15.7. ja seuraava ottelu on 21.7.Arto Tolsa areenalla. Tuolloin vastaan asettuu Vaasan IFK.