FC KTP Kotka ry

Maalitykkien kohtaaminen Järvenpäässä - "Intensiivinen ottelu"

YHTEISTYÖKUMPPANUUS: Bussimatkatoimisto Kymen Charterline Oy on mukana FC KTP Kotkan matkassa kaudella 2024.

Kun Ykkösliigassa kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta KTP (33) ja Järvenpään Palloseura (22) kohtaavat toisensa Järvenpään uusitulla keskuskentällä perjantaina, on luvassa todennäköisesti viihdyttävä kamppailu.

Lisää sähinää peliin tuo myös se seikka, että mittelössä ovat vastakkain maalintekijätilastoa kahdeksalla maalilla johtavat Aleksi Tarvonen ja Irfan Sadik.

30 vuotta parin viikon kuluttua täyttävän "Taren" maalit ovat kertyneet 13 ottelussa (1-0-0-1-0-0-1-1-1-1-1-0-1).

Kiuruvedellä 25 vuotta sitten syntyneen albanialaiset sukujuuret omaavan Sadikin osumat ovat tulleet 12 pelissä (0-1-0-0-0-1-1-0-1-0-2-2).

- Varmasti tulee suhteellisen intensiivinen ottelu. Kotijoukkueen pelaajat ovat saaneet lisää energiaa, kun on uusi stadion. Tosi hieno päivä tulossa, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm ennakoi.

Kotkassa KTP oli kaksi kuukautta aiemmin osumin 2-0 parempi, kun kotijoukkueen maalareina kunnostautuivat Tabi Manga ja Joni Mäkelä.


JäPS:n ongelmana on ollut puolustus

- JäPS on hakenut tänä vuonna isoja päänahkoja. He voittivat kotikentällään Tepsin ja hakivat Pietarsaaresta pisteen.

- Tulokset ovat ailahdelleet pitkin kautta, mutta se pystyy voittamaan hyvänä päivänä kenet tahansa tässä sarjassa, Nyholm toteaa.

JäPSin ongelmana on ollut puolustuspelaaminen, sillä vain MP on päästänyt (28) enemmän maaleja kuin järvenpääläisseura (25).

- JäPS yrittää pelata pallonhallintafutista ja koettaa luoda ison tilan hyökkäyksiä. Meidän täytyy olla hyviä niissä hetkissä ja puolustaa tilat pois, KTP-luotsi sanoo.


Luovissa rentoutumassa

Millainen harjoitusviikko teillä on ollut?

- Alkuviikko ollaan keskitytty omaan peliin ja siihen, miten toimitaan missäkin vaiheessa.

- Tiistaina oltiin joukkueen kanssa leirikeskus Luovissa uimassa ja saunomassa harjoitusten jälkeen. Se oli hieno päivä.

Kapteeni Mikko Sumusalo ja hyökkääjä Santeri Stenius jatkavat vielä jonkin aikaa sairaslistalla, mutta Johannes Laaksosen paluu kentille lähenee.

- Johnu on kunnossa, mutta katsotaan, onko kokoonpanossa ja riittääkö taso.


Nyholm veikkaa Espanjaa mestariksi

Kun JäPS ja KTP taistelevat Ykkösliigan pisteistä perjantaina kentällä, ovat jalkapallon EM-kisoissa samaan aikaan toistensa kimpussa isäntämaa Saksa ja Espanja.

Oletko seurannut EM-kisoja ja ketä veikkaat voittajaksi?

- Olen katsonut sen, mitä on kerennyt ja miten silmät ovat pysyneet auki. Sanotaan näin, että nyt on ollut niin paljon omia pelejä, etten ole kauhean tiiviisti kerennyt katsoa.

- Veikataan, että Espanja vie kisat.

JäPS-KTP. Ykkösliigan ottelu Järvenpään keskuskentällä perjantaina 5.7. kello 19. Tervemenoa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

JäPS - KTP katsottavissa Ruudusta 5.7. klo 18:50: