KTP:lle neljäs peräkkäinen yhden maalin kotivoitto - "Saatiin, mitä ansaittiin"

KTP:n ja sen pahimpien uhkaajien, Jaron ja TPS:n, välisissä voimasuhteissa ei tapahtunut mitään muutosta Ykkösliigassa lauantaina.

Vihreävalkoiset löivät kotonaan 1545 katsojan edessä PK-35:n 1-0 (1-0) ja kun sekä Jaro että TPS voittivat omat ottelunsa samoin luvuin, on sarjakärki-KTP:n johtomarginaali edelleen kahdeksan pistettä.

KTP:n voitto oli jo neljäs peräkkäinen yhdellä maalilla Ykkösliigassa tullut täysi pistepotti Arto Tolsa-areenalla.

Kolmessa aiemmassa sarjapelissä KTP oli lyönyt Jaron 1-0, KäPan 2-1 ja JIPOn 2-1.

- Ekalla puoliajalla oltiin selkeästi parempi joukkue, mutta meidän olisi pitänyt saada toinen maali, niin toinen puoliaika olisi ollut helpompi, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm kommentoi.

Taren kahdeksas maali

Ykkösliigassa kahdeksannen maalinsa ampunut Aleksi Tarvonen vei kotijoukkueen johtoon 22. minuutilla.

Valtteri Vesiaho siirsi pallon omalla kenttäpuoliskollaan Joni Mäkelälle, jonka korkea pystysyöttö tavoitti Okoyen ahdisteleman Tarvosen.

Ykkösliigan maalintekijäpörssin kärkeen JäPS:n Irfan Sadikin rinnalle noussut KTP-kasvatti jatkoi pelivälineen Enoch Banzalle, jonka jatkosyötöstä "Tare" kävi venyttämässä nahkakuulan vasurillaan verkkoon.

Tämän jälkeen kotkalaisilla (Tarvonen kahdesti, Mäkelä, Banza ja Luca Weckström kerran) oli omat paikkansa lisämaalien tekoon, mutta yläputkea (Banza) lähemmäs eivät raitapaidat päässeet.

PK-35:n avausjakson ainoa vaarallinen tilanne nähtiin 40. minuutilla, mutta Vesiaho blokkasi Foday Mannehin vedon.

PK-35 hallitsi tauon jälkeen

Tauon jälkeen KTP hieman passivoitui ja PK-35 pääsi hallitsemaan kenttätapahtumia.

Lähimpänä maalintekoa vieraat olivat kuitenkin vasta pelin päätöshetkillä, kun pallo pomppi vaarallisesti isäntien rangaistusalueella.

Pallo osui kertaalleen Matias Lindforsin ja Tabi Mangan käteenkin, mutta vieraiden rankkarivaatimukset eivät tehonneet erotuomari Juho Niemiseen.

Juta Nakanishin ohi mennyt yritys lähietäisyydeltä jäi taatusti miestä harmittamaan.

- PK pääsi toisella puoliajalla pelaamaan semmoista peliä, mitä he haluavat. Se oli eräänlaista viidakkopelaamista ja paine pysyi meidän päädyssämme.

- Kokonaisuudessaan saatiin, mitä ansaittiin, Nyholm totesi.

Kolme varoitusta valmentajille

Pelin erikoisuus oli se, että kahdeksasta keltaisesta kortista annettiin kolme valmennukselle (KTP:n päävalmentaja Nyholm, PK-35:n valmentaja Mirwais Nasiry ja maalivahtivalmentaja Jussi Jääskeläinen).

Nyholmilla on nyt tällä kaudella koossa kolme varoitusta Ykkösliigasta ja yksi Suomen Cupista.

- Tuomarit yrittää tehdä parhaansa, niin kuin kaikki muutkin. Kun elää tunteella mukana, niin välillä vähän kiehahtaa.

- Välillä läikkyy itseltä yli, mutta en ota sen enempää kantaa, Nyholm jutteli.

Sairaslista lyhentymässä

KTP:n sairaslista on päävalmentajansa mukaan lyhenemässä lähiaikoina.

- Johannes (Laaksonen) on tällä viikolla ollut mukana harjoituksissa ja hän lienee ensi viikolla täydessä iskussa.

- Stenkalla (Santeri Stenius) tuli vähän takapakkia, kun akilles ei kestä vielä. Pari viikkoa vielä.

- Sumiksella (Mikko Sumusalo) on pientä vaivaa alaraajoissa ja on nyt varmaan pois semmoiset pari viikkoa.

KTP:n seuraava vastustaja Ykkösliigassa on Järvenpään Palloseura, jonka vieraaksi sarjakärki suuntaa kulkunsa ensi perjantaina.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA