KTP ja EBK jakoivat pisteet

Naisten Ykkösen runkosarjan ensimmäinen kierros paketoitiin lauantaina KTP:n osalta tasapelillä EBK:ta vastaan. Ottelun lopputulos kuvaa hyvin kenttätapahtumia. Molemmilla joukkueilla oli saumat lisäosumiin. Taito ja onni ei kuitenkaan suosinut kumpaakaan, joten pistejakoon oli tyytyminen. Ottelun molemmilla puoliskoilla nähtiin kaksi maalia ja lopputulokseksi kirjattiin 2–2 (1–1).

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkue oli aavistuksen verran paremmalla jalalla liikkeellä ja onnistui painamaan pelin EBK:n kenttäpuoliskolle. Mitään valtaisaa hallintaa ei kotijoukkue kuitenkaan pystynyt esittämään, mutta onnistui kuitenkin luomaan painetta vieraiden maalille. Lisäksi KTP pystyi tehokkaasti puolustamaan EBK:n pelinavaamista ja saikin useita riistoja omalla hyökkäysalueellaan.

Vastoin odotuksia EBK meni johtoon avauspuolikkaalla. Ottelun 15. minuutilla Jade Sinisalolle avautui tilaa edetä KTP:n rangaistusalueelle. Laukaus muutti suuntaa KTP:n Lotta Hakolasta ja yllätti maalilla pelanneen Maija Kootan. KTP:n tasoitus oli komea kaukolaukaus. KTP sai pallonriiston omalla kenttäpuoliskolla. Katy Byrne löysi laidalta Emilia Laihon. Hän kuljetti hetken ja houkutteli prässin lähelle. Tarkka poikittaissyöttö löysi vapaaksi jätetyn Tiia Hirvosen. Hänen painava veto osui kohdilleen ja jätti EBK:n maalilla pelanneen Viivi Nikoskelaisen voimattomaksi. Peliä oli tuolloin pelattu 37 minuuttia.

Toisella puolikkaalla ottelun voimasuhteet tasoittuivat huomattavasti. EBK nosti tasoaan ja otti pelin hienokseltaan hallintaansa. Peli aaltoili puolelta toiselle ja molemmat joukkueet kutittelivat läheltä piti tilanteilla vastustajaansa. Aivan huippupaikoille ei silti kumpikaan joukkue päässyt. Muutamia erikoistilanteita, joista ei sitten jäänyt raportoitavaa. Vasta aivan ottelun lopulla peli heräsi henkiin toden teolla.

83. minuutilla pallo piti kaivaa toistamiseen kotijoukkueen verkosta. EBK avasi nopeasti maalipotkunsa KTP:n erikoistilanteen jälkeen. Kotijoukkueen puolustus oli epäorganisoituneessa tilassa, jonka EBK käytti hyödykseen. Pallo pelattiin Ndow Isatoulle, joka eteni rangaistusalueelle ja läpäisi KTP:n puolustuksen. Koota tuli vastaan heittäytyen Ndowin jalkoihin. Kova taklaus, joka sitten aiheutti rangaistuslaukauksen. Sitä meni antamaan Elsi Vesterinen. Koota torjui laukauksen, mutta kotijoukkueen harmiksi torjunta suuntautui suoraan takaisin Vesteriselle, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin.

Ottelu ei kuitenkaan ollut ohi. Kotijoukkue KTP näytti luonnettaan ja teki sen mitä oli luvannut. Periksi ei annetta, ennen kuin viimeinenkin oljenkorsi on käytetty. Erotuomarin antamalla lisäajalla (90+2). Viivi Ollonqvist nousi kotijoukkueen pelastajaksi. KTP sai vapaapotkun läheltä omaa päätyrajaa. Pallo pelattiin Cecilia Jäntin kautta Hakolalle. Hän näki, että EBK:n linja oli ylhäällä ja Ollonqvist teki juoksua selustaan. Todella hyvin mitoitettu pitkäsyöttö toppareiden selustaan vapautti Ollonqvistin läpiajoon. Nikoskelainen tuli vastaan, mutta Ollonqvist onnistui ohittamaan hänet laukauksellaan ja kotijoukkue nousi toistamiseen tappioasemasta tasoihin.

Vielä noin puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua KTP sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta sekä Jäntti että Bettina Aho pääsivät kokeilemaan maalintekoa. Ensimmäinen laukaus blokattiin ja toinen suuntautui hiukan ohi maalin.

Pisteet siis jaettiin ja siihen oli molempien tyytyminen. KTP jatkaa sarjassa neljäntenä samoissa pisteissä EBK:n kanssa, mutta ottelun EBK:ta vähemmän pelanneena. Seuraavaksi KTP kohtaa Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa FC Hongan T18 joukkueen, joka pudotti edellisellä kierroksella HJK Akatemian ulos Cupista. Ottelu pelataan keskiviikkona 19.6.2024 Tapiolan urheilupuistossa klo 18.15 alkaen.