FC KTP Kotka ry

KTP:n sarjajohto venyi jo kuuteen pisteeseen

Tuskinpa kukaan optimistisinkään KTP:n fani olisi ennen Ykkösliigan alkua voinut kuvitellakaan, että kotkalaisjoukkue johtaa sarjaa kuudella pisteellä 11 kierroksen jälkeen.

Totta se kuitenkin on.

2252 katsojaa kuuntelivat ennen KTP-JIPPO-peliä kaupunginjohtaja Esa Sirviön puhetta ja saivat sen jälkeen nautiskella aurinkoisessa kesäsäässä uuden aurinkokatsomon virallisessa avausottelussa KTP:n puhtaan kotivoittojen sarjan jatkumisesta lukemin 2-1 (2-0).

KTP.llä on nyt kasassa 28 sarjapistettä, kun kakkosena oleva TPS on saanut kerättyä 22 pinnaa.

KTP:n ylivoimasta sarjassa kertoo tylyä kieltä sekin seikka, että viidennellä sijalla majailevaan PK-35:een on matkaa jo hämmästyttävät 15! pistettä.

- Totta kai olen tyytyväinen siihen, että ei olla hävitty viimeiseen yhdeksään peliin, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

2-0-johto 18:ssa minuutissa

Ainoan tappionsa juuri joensuulaisille, ja senkin hallissa, kärsinyt KTP aloitti vahvasti.

12 minuuttia oli pelattu, kun Aleksi Tanninen syötti pallon oikeaan laitaan Enoch Banzalle, joka nättien harhautustensa jälkeen suuntasi sijoituksensa kohti JIPPO-maalia.

KTP-kasvatti Pyry Piirainen torjui, mutta pallo kimmahti JIPPO-puolustaja Ohashi Yuseista maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 2-0, kun Aleksi Tarvonen laukoi tyylikkäästi pelivälineen oikeaan nurkkaan siistin syöttökuvion, jonka viimeiset syöttäjät olivat Anttoni Huttunen ja Tanninen, jälkeen.

Maali oli jo "Taren" sarjakauden seitsemäs.

Viidennessä perättäisessä ottelussa maalin tehnyt KTP-kasvatti on nyt Ykkösliigan maalipörssin kärjessä yhdessä SalPan Olli Jakosen kanssa.

Manga esti kavennuksen

Toisen puoliajan toisella minuutilla JIPPO oli lähellä kaventaa, mutta Tabi Manga siivosi päällään vieraiden Jyri Kiurun, joka Ykkösliigan toisen kierroksen ottelussa iski joukkueensa voittomaalin KTP:n pömpeliin, vedon maaliaukolta.

- Meillä oli suunnitelmissa strategia, että jos mennään johtoon, niin annetaan JIPOlle enemmän palloa ja katsotaan, mitä ne sen kanssa pystyy tekemään. Heillä oli toisen puoliajan alussa se paikka, kun meidän toiminta oli siinä vaiheessa heikkoa ja Tabi pelasti viivalta.

- Mun laskujen mukaan ei JIPPO kauhean monta vaarallista maalipaikkaa pystynyt luomaan, vaikka heillä oli pallo, Nyholm jutteli.

89. minuutilla JIPPO kavensi Terrence Smithin maalilla, mutta se oli "too little, too late" kuten englantilaiset sanovat.

- Erittäin hyvä maku jäi. Voitettiin sillä tavalla kuin pitikin.

- Ehkä välillä tiputtiin vähän liian alas, eikä saatu painetta pallolliselle niin paljon. Peli oli kuitenkin hyvin näpeissä, vaikka se saattoi näyttää siltä, että nyt KTP on hätää kärsimässä, Nyholm selvitti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA