KTP:n sarjajohto kasvoi, vaikka MP piti tiukoilla

Sarjajumbo Mikkelin Palloilijat laittoi Ykkösliigan kärjessä kiitävän KTP:n tiukoille kotikentällään sunnuntaina.

KTP kukisti MP:n tiukassa ottelussa maalein 2-1 (1-0) ja onnistui kasvattamaan johtonsa sarjassa kolmeen pisteeseen, kun toisena oleva JIPPO jäi kotonaan 1-1-tasapeliin SalPan kanssa.

- Näin ottelun jälkeen on sellainen fiilis, että meidän täytyy vielä kehittää pelaamista, että saadaan ehjempiä 90-minuuttisia ja pystytään pelaamaan sitä meidän tavallista peliämme koko ottelun ajan, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

KTP aloitti vahvasti ja loi pari maukasta paikkaa jo ennen nopeasti syntynyttä avausmaalia.

Tarvonen iski taas 11:nnellä minuutilla

Maalin syntyaika (11 minuuttia) ja tekijä (Aleksi Tarvonen) olivat samat kuin samoihin lukemiin (2-1) päättyneessä edellisessä KäPa-pelissäkin.

Enoch Banza eteni laidallaan ja syötti pallon Anttoni Huttuselle, jonka vedon MP-vahti Aleksi Honka-Hallila torjui eteensä ja "Tare" iski reboundista kauden viidennen maalinsa.

Tämän jälkeen MP sai otetta pelistä ja kehitteli Niila Forsellin johdolla painetta KTP:n maalille saamatta kuitenkaan tulosta aikaan.

- Ensimmäisen puoliajan alkuun tehtiin 1-0-maali, mutta sitten peli vähän tasoittui. MP sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, jotka sitten puolustettiin lopulta ok, Nyholm jutteli.

Paavolan avausmaali

KTP meni 2-0-johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu varttitunti.

Ykkösliigakauden maalitilinsä avannut Matias Paavola antoi riistonsa jälkeen pallon Tarvoselle, joka levitti laitaan Huttuselle ja takatolpalle syöksynyt Paavola puski Huttusen keskityksen maaliin.

Nätti maali, josta tuli mieleen viime peli, kun Aleksi Tanninen iski takatolpalta KäPan verkkoon ensimmäisen ykkösliigamaalinsa.

Hetkeä myöhemmin Matias Lindfors pysäytti keltaisen kortin arvoisesti MP-hyökkäyksen ja seuranneesta vaparista kotijoukkue kavensi, kun Benjamin Urgenen keskitys kimmahti epäonnekkaasti hyvin pelanneesta Tabi Mangasta KTP:n maaliin.

Manga ehti 1-2-maalin jälkeen alkaneen kotijoukkueen kirivaiheen aikana torjua MP:n Ajack Dengin tasoitusyrityksen ja pari muutakin yritystä.

Lisäajan draamaa

Pelin loppuhetket olivat dramaattiset.

KTP-vahti Maksym Zhuk piti palloa käsissään lisäajalla 15 sekuntia ja erotuomari Mikko Juusela vihelsi MP:lle epäsuoran vapaapotkun, jonka Benjamin Dahlström kuitenkin laukoi suoraan kohti maalia.

Zhuk torjui pallon yli ja isäntien kulmapotkun jälkeen Arvi Liljaniemen veto osui maalin edessä Paavolaa käteen.

MP:n pelaajista erityisesti tilanteen läheltä nähnyt Olli Kilpeläinen reagoi voimakkaasti ja vaati palloa rangaistuspisteelle, mutta turhaan.

- Toinen puoliaika aloitettiin myös hyvin ja tehtiin hieno 2-0-maali. Kun MP sai tehtyä erikoistilanteesta onnekkaan maalin, pelistä tuli sen jälkeen tosi haastava varsinkin viimeiset 20 minuuttia.

- Meille tuli helpohkoja pallonmenetyksiä, rikoimme vähän liian helposti ja pelin rytmi hajosi, Nyholm totesi.

Seitsemäs voitto putkeen

KTP on nyt ottanut kaksi peräkkäistä 2-1-voittoa, vaikka peli ei ole ihan priimaa ollutkaan.

Seitsemäs peräkkäinen voitto ja JIPPOn kotitasapeli sekä Jaron kompurointi (kotitappio Tepsille) takaavat kuitenkin kotkalaisille maukkaat asetelmat tuleviin taistoihin.

- Tärkeät vieraspisteet. Kenellekään ei tämä ole helppo paikka tulla pelaamaan ja tämä oli ensimmäinen nurmipelimme. Siihen nähden voin olla kyllä tosi tyytyväinen, KTP-luotsi myönsi.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA