FC KTP Kotka ry

FC Lahti pistäytyy Arto Tolsa areenalla

Tulevana lauantaina jatkuu Naisten Ykkönen KTP:n osalta kotiottelulla lähes paikallisvastustajaa, FC Lahtea, vastaan. Joukkueiden lähihistoriassa ottelut ovat olleet tasaisia tuloksellisesti. Viime vuoden neljästä kohtaamisesta molemmat voittivat kaksi. Lahti on sarjassa tällä hetkellä sijalla seitsemän ja KTP sijalla kuusi.

Molemmat joukkueet ovat edenneet tämän vuoden sarjassa tasatahtiin. Pisteitä on kertynyt seitsemän kumpaisellekin. KTP on onnistunut tekemään maaleja vain kolme lahtelaisia enemmän. Päästettyjä maaleja on KTP:llä 11, kun FC Lahden verkko on heilunut 10 kertaa. Viimeisistä neljästä sarjaottelusta FC Lahti on kerännyt vain yhden pisteen (TPS), kun taas KTP on onnistunut kokoamaan samassa ajassa neljä pistettä. Näihin faktoihin nojaten ottelusta on tulossa kahden tasavahvan joukkueen välinen taisto arvokkaista sarjapisteistä.

Edellisellä kierroksella FC Lahti pelasi tasan TPS:n kanssa. Se piti turkulaisia pinteessä aivan ottelun loppuhetkille asti, ennen kuin TPS onnistui tasoittamaan. KTP sai edellisellä kierroksella Oulusta mukaansa vieraspisteen, niin ikään aivan viime hetkien maalilla.

Lahtelaisten joukkueesta voidaan nostaa esiin muutama mielenkiintoinen pelaaja: Maalilla on Veera Ansalahti. Hänen torjuntavireensä on yleensä hyvä ja siihen on lahtelaisten helppo rankentaa puolustuspelaamistaan. Keskikentältä tai puolustuksesta löytyy PEPO:n kasvatti Aamu Kinnunen. Hän on oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoja, joka on päässyt maistelemaan myös vuotta vanhempien maajoukkuepelejä. Hyökkäyksestä löytyvät alati vaarallinen Elli Savolainen, joka on myös päässyt haistelemaan ikäluokkansa maajoukkuepelejä sekä pari maalia tämän vuoden otteluissa viimeistellyt Fatima Diagne.

KTP pääsee valmistautumaan tulevaan otteluun normaalisti. Joukkueen terveystilanne ei ole aivan optimi, mutta pelaajia on riittävästi, jotta myös kilpailua paikoista syntyy. Oulussa oli erittäin kovatempoinen ottelu, josta on nyt jo palauduttu. Viikolla voidaan harjoitella laadukkaasti ja valmistautua FC Lahden kohtaamiseen. Kokoonpanosta ovat varmasti poissa Sonja Leino ja Iira Eskola. Lisäksi Jemina Mutikaisella on pientä vammaa, jonka laatu selviää tarkemmissa tutkimuksissa myöhemmin. Myös parin muun pelaajan osalta tulevat pari seuraavaa päivää näyttävät, ovatko he mukana vai eivät.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Kymenlaakson Sähkö Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin portilta ostetulla lipulla 12 €. Liput voit ostaa täältä FC KTP - liput & kausikortit | Osta lippu helposti | Tiketti

FC KTP – FC Lahti 25.5.2024 klo 15.00 Arto Tolsa areena.