FC KTP Kotka ry

Tasapelipiste Oulusta tuliaisina

Kauden pisin vieraspelimatka tuotti tullessaan yhden pisteen. KTP ja ONS jakoivat pisteet 1–1 (0–0) tuloksella Naisten Ykkösen kuudennen kierroksen ottelussa. Peli pelattiin hallissa, vaikka ulkona oli täysi kesä.

Vierailija KTP aloitti ottelun erittäin väkevästi. Huolimatta pitkästä matkustuksesta edellisenä päivänä, liikkui pelaajien jalat kepeästi heti alusta lukien. Kotkalaiset painoivat pelin väkisin ONS:n kenttäpuoliskolle. Prässit lähtivät oikea-aikaisesti ja koko ajan vieraat olivat iholla, kun kotijoukkue yritti avata peliä.

KTP oli lähellä tehdä parikin maalia ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Hyvän prässin seurauksena pallo syötettiin Cecilia Jäntille. Hän pelasi jalkansa vapaaksi ja ampui. Harmittavasti pallo kuitenkin pamahti ylärimaan sen sijaan, että olisi mennyt maaliin. Toinen huippupaikka avautui Viivi Ollonqvistille. Hän pääsi läpiajoon, mutta ONS-vahti Jenna Rantanen oli etevämpi.

KTP siis vei selkeästi ensimmäistä puoliaikaa, muttei onnistunut viimeistelyssään. Sillä oli myös useampia erikoistilanteita niin sivuvapareita kuin kulmia. Niistä joukkue ei kuitenkaan saanut kehitellyksi mitään vaarallista. ONS pääsi silloin tällöin iskemään vastaan pitkillä, KTP:n selustaan suuntautuneilla syötöillä.

Toinen puoliaika oli tasaisempaa

Tauolla molemmilla joukkueilla oli aikaa rauhassa miettiä suunnitelmat seuraavaa puolikasta varten. ONS muutti hiukan tapaansa avata peliä. Tämä hämmensi hetken kotkalaisia, kunnes puolustaminen saatiin uudelleen organisoitua. ONS aloitti vahvasti ottelun toisen puolikkaan. KTP joutui vähitellen valumaan yhä lähemmäs omaa rangaistusaluetta.

KTP onnistui pitämään oululaisten suurimman rynnistyksen aikana rivit kasassa, eikä päästänyt ONS:ia kovinkaan vaarallisille maalipaikoille. Läpi ottelun pelissä oli erittäin kova tempo. Pelaajat antoivat kyllä kaikkensa kentällä, eikä taklauksia säästelty. Pelin 79. minuutilla nähtiin ensimmäinen maali. ONS rakenteli nopeaa hyökkäystään vasemman laidan kautta. Välikaistalle oli unohdettu Oulun Neea Tähtisaari. Saatuaan pallon hän harhautti yhden pelaajan ja laukoi. KTP:n maalivahti Maija Koota oli tilanteessa hyvin mukana, mutta hänen epäonnekseen pallo osui matkalla KTP pelaajan selkään ja muutti siitä aivan täysin suuntaa painuen maalin tyhjäksi jääneeseen kulmaan.

Maalin jälkeen alkoi KTP:n julmettu kiri tasoitusmaalin toivossa. Kotkalaiset saivatkin hyvin riistoja ja pystyivät kääntämään pelin painopistettä Oulun kenttäpuoliskolle. Ehkä lähimmäs maalia pääsi Enni Vainikainen. Hän sai riistosta pallon jalkaansa noin 20 metriä maalista. Ennin vihainen laukaus oli yllättää Rantasen ONS maalilla. Hän kuitenkin sai torjuttua vedon kulmaksi. Kulmaa meni antamaan Tiia Hirvonen. Hän antoi mallikkaan kulman riittävän kovana maalin edustalle pelaajaruuhkaan, sillä seurauksella, että pallo painui kimmokkeena maalin etukulmasta sisään. Tilanne tasan ja vähintäänkin ansaitusti. KTP:llä oli vielä pari tilannetta tehdä jopa voittomaali ottelussa. Tähtiin ei kuitenkaan oltu tätä kirjoitettu, joten kauden ensimmäinen tasapeli oli tosiasia.

Seuraavaksi KTP pääsee jälleen kotistadionilleen, kun paikallisvastus FC Lahti tulee Kotkaan. Ottelu pelataan ensimmäistä kertaa uuden aurinkokatsoman ollessa käytettävissä. Ilmatieteen laitos on luvannut erittäin katsojaystävällistä keliä, joten toivotaan sen vaikuttavan suoraan katsojien lukumäärään. Nyt olisi hyvä mahdollisuus tehdä kesän ennätys yleisömäärässä Kotkassa!

LA 25.5.2024 klo 15.00 FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa areena