FC KTP Kotka ry

KTP vei "Kevään finaalin" Leistin muistoa kunnioittaen

Helatorstaina ajasta iäisyyteen siirtynyttä kuuluttajalegenda Jaakko Leistiä hiljaisella hetkellä maanantai-iltana ennen Ykkösliigan KTP-Jaro-ottelua kunnioittanut 2015-päinen kauden ennätysyleisö sai nähdä vihreävalkoisten kotivoiton.

"Vihreävalkoiselle äänelle" omistettu 1-0 (1-0) -voitto "Kevään finaalissa" nosti surunauhoissa pelanneet raitapaidat yksin sarjan kärkipaikalle.

Pelin 22.minuutilla syntynyt ratkaisumaali, jota edelsi huikea syöttöketju, oli harvinaisen upea.



Hetkeä aiemmin loistotorjuntaan (Jaron Adam Vidjeskogin pusku) venyneen KTP:n maalivahti Maksym Zhukin antamasta maalipotkusta käynnistynyt syöttörumba (Mikko Sumusalo-Luca Weckström-Matias Lindfors-Weckström-Anttoni Huttunen-Weckström-Alen Harbasin "läpipäästö") huipentui Joni Mäkelän vasemman jalan sijoitukseen pietarsaarelaisten maaliin.




"Tällä kertaa onnisti hienosti"

- Olimme puhuneet, missä ne tilat Jaroa vastaan voisivat olla, ja tällä kertaa onnisti hienosti.

- Pääsimme etenemään tyylikkäästi laidasta ja se oli kokonaisuudessaan tosi hieno viimeistely ja maali, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

KTP:n johtomaalin jälkeen Jarolla oli ennen taukoa kolme vaarallista lähentelyä (Zhukin torjuma Michael Ogungbaron kaukolaukaus, Sergei Eremenkon yläputkiveto ja Albin Björkskogin pusku yli), mutta kotijoukkue kesti.




"Ei edes vaparin paikka"

Toisen puoliajan dramaattisin hetki koettiin, kun peliä oli käyty tunti.

Erotuomari Juho Nieminen näytti keltaista korttia Jaron Adam Vidjeskogille kaksinkamppailutilanteessa Lindforsin kanssa.

Kun Vidjeskogia oli jo varoitettu avauspuoliajalla Enoch Banzan kaatamisesta, päättyi jarolaisen peli siihen.

- Mielestäni se toinen keltainen kortti oli naurettava. Siinä ei ollut mitään, se ei ollut edes vaparin paikka, oman poikansa ulosajosta varoituksen arvoisesti tuohtunut Jaro-luotsi Niklas Vidjeskog puhisi.

Jos jarolaiset kokivat omasta mielestään vääryyttä, niin innokkaimpien ja hyvämuistisimpien KTP:n kannattajien mielessä on edelleen vuosi 2018, jolloin samainen erotuomari Nieminen hyväksyi Jaron Kareen Mosesin, joka pelasi myös maanantaina vieraiden topparina, kädellä tehdyn 1-0-voittomaalin.




"Hölmönnäköisiä virheitä"

KTP ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään miesylivoimaansa.

- Usein käy niin, että pelaaminen saattaa jopa vaikeutua, kun vastustaja saa punaisen kortin. Nyt oli ensimmäinen kerta meille.

- Pallon kanssa on niin paljon tilaa ja aikaa, että päätöksenteko kestää. Sitten saattaa tulla tosi hölmönnäköisiä virheitä. Nyt olemme yhtä kokemusta rikkaampia ja toivottavasti olemme seuraavalla kerralla parempia, Nyholm jutteli.

Jaro hallitsi ajoittain kenttätapahtumia kymmenelläkin miehellä, mutta Sami Sipolan laukaus jäi lähimmäksi maalia.

Loput uhkatilanteet KTP-puolustus selvitti erinomaisesti pelanneiden Zhukin ja Tabi Mangan johdolla.



KTP:lläkin oli vielä (Santeri Stenius, Banza ja Aleksi Tanninen) muutama maalintekoyritys, mutta sihti ei ollut kohdallaan.


Turkuun TPS:n vieraaksi

KTP-luotsi Nyholm antoi tunnustuksen vastustajalle.


- Ei ollut helppoa, mutta kuitenkin nollapeli.

- Pakko antaa kehut Jarolle, se oli hyvä läpi pelin. Tietty kurinalaisuus säilyi koko pelin ajan. He tekivät tästä meille vaikean iltapuhteen.

KTP:n seuraava ottelu on ensi lauantaina 18.5. Turussa TPS:n kotikentällä.

KTP kannattajat järjestävät bussikuljetuksen peliin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan KTP kannattajat Facebook-ryhmässä.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA


Katso ottelukooste KTP-TV:stä:

Ottelun lehdistötilaisuus KTP-TV:ssä: