FC KTP Kotka ry

KTP:n eväät "Kevään finaaliin": Monipuolinen hyökkäys ja jatkuva paine

Jakobstads Rostfria -nimellä kaupparekisteriin takavuosina merkitystä yrityksestä (maan ensimmäinen seura, joka kantoi pääsponsorinsa Oy JA-RO Ab nimeä) nimensä saanut FF Jaro on KTP:n seuraava vastustaja maanantaina 13.5. pelattavassa Ykkösliigan kärkiottelussa Arto Tolsa -areenalla.

Jakobstads Rostfrian suomennoksesta Pietarsaaren Ruostumaton ovat jotkut vääräleuat yrittäneet turhaan ehdottaa seuralle uutta lyhennettä (PieRu).

Jaro on tsekin kielellä kevät, joten pietarsaarelaisseura sopii oikein hyvin vihreävalkoisten vastustajaksi Ykkösliigan "Kevään finaaliin".

Sekä KTP:llä että Ykkösliigacupin voittaneella Jarolla on koossa viidestä pelistä 12 sarjapistettä (4-0-1), kun molemmat joukkueet ovat hävinneet vain JIPPOlle.

Raitapaidat ovat sarjakärjessä paremman maalieronsa (KTP +13, Jaro +4) ansiosta.


"Jaron vastahyökkäykset on huomioitava"

- Jaro on suoraviivainen joukkue, joka pyrkii etenemään nopeasti vastustajan maalille ja erittäin tiivis silloin, kun se puolustaa. Koko joukkue osallistuu puolustamiseen ja heillä on malttia pysyä siinä muodossa.

- Kun he lähtevät paineistamaan ja voittavat pallon, he lähtevät nopeasti vastaan. Ne Jaron vastahyökkäykset meidän on maanantaina huomioitava, se on tärkeä elementti. Jaro on hyvin valmennettu joukkue, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoo.



Kotkalaisittain mielenkiintoisin pelaaja vieraiden riveissä on nigerialaistoppari Michael Ogungbaro, joka pelasi KTP:ssä kaudet 2020-2023.

Viikolla KTP käväisi Jyväskylässä kaatamassa FC Vaajakosken Suomen Cupissa 5-0, kun Jaro taipui KPV:lle Kokkolassa 0-4, mutta päävalmentaja Niklas Widjeskogin kommenteista oli aistittavissa tuon pelin jälkeen, että KTP-Jaro-peli oli jo mielessä.


"Oman pelin kautta"

- Ihan oman pelin kautta me otteluun lähdetään. Ei me aleta hirveästi muutoksia tekemään vaan luotamme siihen omaan tekemiseemme. Jaro on scoutattu ja analysoitu moneen eri otteeseen, joten me tiedämme, mitä on tulossa.

- Pieniä viilauksia voi tulla joihinkin osa-alueisiin, mutta lähtökohtaisesti sillä omalla pelillä mennään klassisesti, Nyholm juttelee.

Mitä on KTP:n "oma peli"?

- Hyökätään monipuolisesti ja annetaan vastustajalle jatkuvaa painetta, KTP-käskijä tiivistää.


"Alku on ollut ihan hyvä"

KTP:llä menee tällä hetkellä hyvin.

Mihinkään muuhun tulokseen ei voi tulla, kun katsoo sarjatilannetta ja erityisesti maalijakaumaa (16-3).

- Alku on ollut ihan hyvä. On saatu aika suurinumeroisiakin voittoja ja luotu paljon laadukkaita maalipaikkoja.

- Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja se on tietysti hyvä asia. Koko hyökkäyspelaaminen tai oikeastaan koko pelaaminen on ollut hyvin aisoissa, Nyholm toteaa.

Päävalmentaja myöntää, että kohennettavaakin on.

- Aina löytyy paljon parannettavaa. Tällä hetkellä ne ovat kollektiivisia puolustuksen asioita, missä täytyy olla parempia.

- Kuten, miten me puolustamme selustaa ja eteenpäin tai miten me kontrolloimme vastustajaa.

- Tämmöisissä asioissa pitää olla koko ajan parempia, että saadaan hyviä tuloksia.


"Toivottavasti saadaan paljon väkeä"

Mitkä ovat toiveesi ja terveisesi kotiyleisölle?

- Molempien joukkueiden kannalta sarjassa on hyvä tilanne, joten tulossa on varmasti kyllä hieno ottelu, jota kannattaa tulla seuraamaan.

- Toivottavasti saadaan mahdollisimman paljon väkeä meidän tueksemme. Iso kannustus joukkueellemme saa sen aikaan, että meillä on faneista extrapelaaja.

KTP-FF Jaro. Ykkösliigan ottelu Arto Tolsa -areenalla maanantaina 13.5. kello 18.30. Tervetuloa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Otteluliput etukäteen Tiketistä:



Throwback: Edellisen Jaron Tolsalla vierailun tunnelmiin pääset vuoden 2022 ottelukoosteella.