FC KTP Kotka ry

Sarjan ennakkosuosikki TPS vierailulle Kotkaan

KTP:n naisjoukkue joutuu kovaan puntariin, kun kilpasiskot Turusta saapuvat Kotkaan. TPS on aloittanut kautensa hyvin ja on yksi suurimmista, jos ei suurin, ennakkosuosikki voittamaan Naisten Ykkösen. Joukkueet kohtasivat viime kaudella Kansallisen Cupin ottelussa. Tuolloin TPS oli kotihallissaan parempi maalein 3–0 (2–0). Yhden noista kolmesta maalista laukoi nyt KTP:tä edustava Viivi Ollonqvist.

KTP ja TPS pelasivat molemmat viikolla torstaina Suomen Cupin ottelun. Kumpainenkin joukkue lunasti itselleen helpohkosti jatkopaikan. KTP voitti 9–1 LPS:n Laajasalossa ja TPS kukisti FC Nokian 5–0 Nokialla. Nyt tulevassa ottelussa joukkueet eivät päässe aivan yhtä helpolla iltapuhteella, kuin torstaina.

TPS putosi Kansallisesta Liigasta kauden 2023 päätteeksi ja joukkueesta lähti muutamia avainpelaajia toisiin ympyröihin. Toki on todettava, että Turkuun myös jäi paljon erittäin laadukkaita pelaajia. Ennakkosuosikin viittaa ei turhan päiten ole soviteltu turkulaisten harteille. Katsojien kannattaa seurata sunnuntaina mm. keskikentällä operoivaa kaksikkoa Viivi Spets – Netta Hanhimäki. He ovat isossa roolissa TPS:n pelinrakentelussa. Spets omaa myös tulivoimaa ja on onnistunut jo kahdesti maalaamaan tällä kaudella. Turkulaisten hyökkäyksestä löytyy todellinen tehopakkaus, jo viisi maalia mättänyt Laura Linnala. Hän aiheuttaa vastustajan puolustukselle harmeja nopeudellaan ja röyhkeydellään. TPS:n alakerran johtaja on Sanna Porali. Hän on erittäin kokenut pelaaja, joka omalla esimerkillään sytyttää joukkueen taisteluun. Sanna on edustanut Suomea eri maajoukkueissa junioreista aikuisiin ja pelannut myös ulkomailla ammatikseen.


KTP saa tulevaan otteluun täyden kupongillisen pelaajia. Terveystilanne on kohtuullisen hyvä. Poissa ovat tätä kirjoitettaessa varmuudella vain Sonja Leino ja Iira Eskola. Kilpailua pelipaikoista ja -ajasta käydään vielä viimeiseen asti. Se vain nostaa joukkueen tasoa, vaikkakin antaa joukkueen taustoille kiperän, mutta positiivisen ongelman. KTP:n tehonaisena on alkukaudesta ollut ex-TPS pelaaja Ollonqvist kolmella maalilla. Häntä säestävät Katy Byrne ja Mia White, jotka molemmat ovat osuneet kahdesti. KTP:n pitää olla erittäin tarkkana turkulaisten kanssa, ettei nukahduksia satu. Joukkue on parissa vierasottelussa ollut hyvin pelissä mukana, mutta sitten on ollut jokin käsittämätön muutaman minuutin jakso, jolloin vastustaja on iskenyt useamman maalin. Enää ei tällaisiin ole varaa. Roosa Päivähongan johtaman joukkueen on oltava koko ajan tilanteen tasalla. Etenkin näitä tämän sarjan huippujoukkueita vastaan!

Joukkueet ovat sarjataulukossa neljän pisteen päässä toisistaan. TPS on tällä hetkellä toisena ja KTP pitää hallussaan viidettä sijaa. Maaleja molemmat ovat tehneet ja päästäneet lähes saman verran: TPS 12-5 ja KTP 10-6. TPS ei ole vielä kärsinyt sarjassa tappiota, mutta yksi tasapeli on tuonut pisteiden menetyksen. KTP puolestaan on voittanut ja hävinnyt kaksi ottelua sarjassa. Kotijoukkueella on tietysti vain voitto mielessä, kun ottelua ennakoidaan. Se ei ole kuitenkaan mitenkään yksinkertainen tehtävä, mutta siihen haasteeseen joukkue on valmis tarttumaan. Joukkue ei ole tottunut antamaan periksi. Pelaajat ovat valmiina antamaan kaikkensa ottelussa. Taistelutahto ja näyttämisen halu osaamisesta on kova – asenteesta homma ei jää kiinni!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Help Rent Henkilöstöratkaisut Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin portilta ostetulla lipulla 12 €. Äitienpäivän kunniaksi kutsumme kaikki naiset seuraamaan tätä ottelua veloituksetta!

FC KTP - TPS 12.5.2024 klo 15.00 Arto Tolsa areena.