FC KTP Kotka ry

KTP palasi voittokantaan

KTP:n naiset kaatoivat Ilves/2:n selvästi kotikentällään Arto Tolsa areenalla Naisten Ykkösen neljännen kierroksen kamppailussa. Loppunumerot 3–0 (2–0) eivät jättäneet mitään seliteltävää vieraille.

KTP aloitti ottelun erittäin energisesti. Ilves yritti pitää palloa ja rakentaa hyökkäyksiään pallonhallinnan avulla. Se ei kuitenkaan onnistunut kotijoukkueen vahvan prässin alla. KTP oli oikea-aikaisesti antamassa painetta pallolliselle pelaajalle Ilveksen pelin avausvaiheessa.

Lopputuloksena oli useimmiten joko KTP:n pallon riisto tai Ilveksen pelaajan hätäinen pidempi syöttö. Jälkimmäisessä tapauksessa kotijoukkueen toppareilla oli helpohko työ voittaa pallo omalle joukkueelle.

KTP aloitti maalinteon jo ottelun varhaisessa vaiheessa. Vain vartin pelin jälkeen Viivi Ollonqvist teki hyvin ajoitetun juoksun kohti maalia. Katy Byrnen keskitys löysi tiensä Ollonqvistille, joka puski pallon maaliin.

Toinen maali merkittiin Ilveksen omaksi maaliksi. Emilia Laiho murtautui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja antoi kovan matalan poikittaissyötön kohti maalia juoksevalle Ollonqvistille. Pallo kuitenkin osui Ilvespelaajaan ja hänen sekä maalivahdin epäonneksi pallo painui etukulmasta sisään. Tauolle mentiin siis kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kotijoukkue piti pintansa myös toisella puolikkaalla

KTP ei tehnyt tauolla vielä yhtään pelaajavaihtoa. Tauolla terävöitettiin vielä avaamista. Se ei ollut vaikeata avauspuolikkaalla, mutta valmennus halusi saada siihen lisää monipuolisuutta. Kotijoukkue ei päästänyt vieraitaan helpolla myöskään ottelun toisella puolikkaalla. Se vyörytti hyökkäyksiään kohti Ilves maalia ja oli ärhäkkäänä prässäämässä heti tilaisuuden tullen.

Tunnin kohdalla yleisölle tarjoiltiin illan kolmas täysosuma. Katy Byrne sai pelattua jalkansa vapaaksi ja lähetti laukauksen noin parista kymmenestä metristä. Se painui lähes yläkulmaan ja Ilvesvahti Viivi Mäki-Kamppi tuli yllätetyksi kolmannen kerran. Kotijoukkue teki ottelussa kolme vaihtoa. Kentälle toisella puolikkaalla tulivat Anni Eriksson (65’), Enni Vainikainen (75’) ja viime vuonna sarjan avauspelissä loukkaantunut Riina Turpeinen (87’), joka on vihdoin saanut pitkän kuntoutusjakson päätökseen. Sekä Eriksson että Vainikainen olivat lähellä lisätä kotijoukkueen johtoa. Eriksson pääsi murtautumaan rangaistusalueelle ja oli nokikkain Mäki-Kampin kanssa. Laukaus kuitenkin suuntautui liiaksi kohti maalivahtia. Vainikainen kokeili laukoa hiukan kauempaa. Veto kuitenkin painui hiukan ohi takayläkulman.

Kaikkiaan kotijoukkueen peli oli vakuuttavan näköistä ja soljuvaa. Eri osa-alueet toimivat hyvin läpi ottelun. Sekä puolustus että hyökkäys olivat hyvin tasapainossa ja voi helposti todeta, että KTP ansaitsi voittonsa oman esityksensä perusteella. Seuraavaksi joukkue kohtaa torstaina 9.5. Laajasalon Palloseuran Suomen Cupin ottelussa Laajasalossa. Ottelun alkamisaikaa ei vielä tiedetä. Sitten viikon päästä sunnuntaina, 12.5.24, saapuu sarjan isoin voittajasuosikki Turun Palloseura Arto Tolsa areenalle mittaamaan kotijoukkueen iskukykyä. Tähän isoon peliin tarvitaan paljon tukea ja äänekästä kannustusta yleisöltä.