FC KTP Kotka ry

KTP nousi sarjajohtoon

1343 katsojaa oli todistamassa perjantai-iltana Arto Tolsa -areenalla, kun Ykkösliigasta ylöspäin yrittävä KTP löi Järvenpään Palloseuran maalein 2-0 (0-0).

Yhden pelin raitapaitoja vähemmän pelanneen JIPPOn (10 pistettä) ohi sarjajohtoon nousseella KTP:llä on nyt kasassa viidestä ottelusta 12 pistettä.

Kahdessa edellisessä matsissa 10 kertaa tolppien väliin osunut KTP kehitteli nytkin maalintekopaikkoja hurjan määrän, mutta se onnistui avaamaan maalitilinsä vasta toisella puoliajalla.

- Kyllä meillä oli aika paljon paikkoja ekallakin puoliajalla. Kokonaislaukausmääräkin ottelussa oli 28, mikä on aika hyvä lukema meidän näkökulmasta, kun JäPSillä niitä oli seitsemän.

- Totta kai se helpotti, kun Tabi Manga puski heti toisen puoliajan alkuun maalin. Se vapautti pelaamistamme, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.


Mangan pusku, Mäkelän laukaus

KTP:lle jo viisi kertaa tällä sarjakaudella maalin tehnyt Enoch Banza jäi nyt osumitta, mutta oli kuitenkin aiheuttamassa vapaapotkua, josta vihreävalkoiset siirtyivät johtoon.

Valtteri Vesiahon tyylikäs kierteinen vapari 47. minuutilla tavoitti maaliaukolle rynnänneen Mangan pään ja toppari iski kauden avausmaalinsa.

Myös Joni Mäkelä teki avausosumansa Ykkösliigassa, kun hän sai pallon 68. minuutilla Aleksi Tarvoselta ja laukoi pallon oikean tolpan kautta sisään.

Hetkeä aiemmin pallo kävi KTP:nkin maalissa, mutta erotuomari Antti Munukka näki vieraiden Irfan Sadikin rikkoneen pallontavoittelutilanteessa Matias Paavolaa ja puhalsi pilliinsä ennen kuin peliväline oli verkossa.

JäPSillä oli ottelussa omat paikkansa varsinkin avauspuoliajalla, mutta KTP-vahti Maksym Zhuk venyi pari kertaa komeasti Linus Rönnbergin vetojen tielle.


Huttusella paikkoja

KTP:n jälleen hyvin pelanneella Anttoni Huttusella oli sekä ennen taukoa että sen jälkeenkin maukkaita tilanteita, mutta vierasjoukkueen maalivahti Joona Tiainen oli aina tiellä.

- Huttunen on ollut hyvä viimeiset kolme peliä. Hän on persoonana semmoinen tyyppi, jolla on hyvä itseluottamus ja silloin voi tapahtua yllättävän hienoja asioita, niin kuin se kuljetus, missä hän ohitti monta pelaajaa, mutta ei saanut sisään, Nyholm totesi.

Huttunen on tällä kaudella pelannut enemmän kuin aiemmin ja mies on luonnollisesti mielissään lisääntyneestä vastuusta.

- Minulla on ollut vaikeuksia pari vuotta saada peliaikaa, mutta nyt olen päässyt pelaamaan. Kyllähän se mieltä piristää, kun saa vastuuta ja pääsee näyttämään omia taitojaan.

- Totta kai aina sitä maaleja haluaisi tehdä, mutta joukkue on kuitenkin se tärkein. Minulla oli muutama ihan hyvä paikka, mutta kunhan voitetaan, niin se riittää, "Hude" jutteli Ruudun haastattelussa.


Hyökkäys ja puolustus toimivat

KTP:n asetelmat Ykkösliigassa ovat vahvat viiden ottelun jälkeen.

Maaleja kertyy ja puolustus pitää, kuten 16 tehtyä osumaa ja kolme päästettyä kertovat.

- Jos joku ajattelee, että me voitetaan tässä sarjassa kaikki pelit neljällä maalilla, niin se on humpuukia.

- Viiteen peliin kolme päästettyä maalia on hyvä lukema. Nollapeli tyydyttää aina, mutta se on käytännössä sama, miten pelit päättyvätkin, kunhan ne päättyvät meidän hyväksi, Nyholm sanoi.

KTP aloitti Ykkösliigan pelinsä 12 varoituksella kolmessa ottelussa, mutta JäPSiä vastaan ei tullut enää ainuttakaan.


Vaajakoskelle Cupin otteluun

KTP:n pelitahti jatkuu kovana, sillä se on tositoimissa jälleen jo keskiviikkona 8.5., kun joukkue vierailee Ykkösessä pelaavan FC Vaajakosken kentällä Suomen Cupin ottelussa.

Seuraavan Ykkösliigan kamppailunsa vihreävalkoiset pelaavat maanantaina 13.5., jolloin FF Jaro saapuu Arto Tolsa -areenalle.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Katso ottelukooste Ruudusta:

Lehdistötilaisuus KTP-TV: