FC KTP Kotka ry

Enoch Banza 2+2 - KTP:lle taas neljän maalin kotivoitto

Kongolais-suomalainen Enoch Banza johdatti KTP:n komeaan 5-1 (3-1) -voittoon SJK Akatemiasta Ykkösliigan ottelussa Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona.

24-vuotias laitapelaaja ampui toisen peräkkäisen neljän maalin suuruisen kotivoiton ottaneille raitapaidoille kaksi osumaa antaen myöskin pari maalisyöttöä, jotka lämmittivät 1027 katsojaa koleassa kevätsäässä.

Pelin alkuhetket olivat kuitenkin seinäjokelaisten hallintaa.

Elari Hautamäki sai täydellisesti ajoitetun syötön Bob Nii Armahilta ja iski pallon aivan vasemman tolpan vierestä verkkoon, kun 12 minuuttia oli pelattu.

- SJK oli selkeästi parempi ensimmäisillä minuuteilla. Meidän prässi ei toiminut, kun etäisyydet olivat liian pitkät.

- Teimme tosi paljon heikkoja ratkaisuja meidän pallollisessa vaiheessa, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

"Päät eivät painuneet"

KTP iski kuitenkin takaisin vajaan puolen minuutin kuluttua.

Tabi Mangan pitkä avaus tavoitti Banzan, jonka takaviistoon suunnatun syötön Armaan Wilson sijoitti etukulmasta maaliin.

- Oltiin ongelmissa, kun he tekivät 1-0-maalin, mutta siitä täytyy olla ylpeä, että päät eivät painuneet alas.

- Tehtiin nopeasti maali, joka oli tosi tärkeä. Sillä oli suuri vaikutus peliin, Nyholm jutteli.

Kun peliä oli käyty 30 minuuttia, vieraiden maalivahti Juho Kaunismäki antoi kauniin syötön suoraan Banzalle, joka kiitti lahjasta ja laukoi isännät johtoon.

- Noita se treeneissäkin yläkulmiin paukuttaa, Nyholm paljasti.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Matias Paavola ja Joni Mäkelä juonivat pelivälineen oikeaan laitaan Banzalle ja tällä kertaa Luca Weckström sai siirtää KTP:n ykköspelaajan syötön verkkoon.


"En ole täysin tyytyväinen"

Puoltenvaihdon jälkeen Aleksi Tarvosella ja Mangalla oli makoisat paikat lisätä kotkalaisten johtoa ennen kuin Ykkösliigan maalintekijätilaston kärkeen noussut Banza osui Anttoni Huttusen esityöstä.

Loppulukemat ampui Wilsonin syötöstä 71. minuutilla nätillä kääntölaukauksella vaihtopelaaja Alen Harbas, joka lähestyy koko ajan avauskokoonpanopaikkaa.

Mäkelä pääsi vielä yrittämään rangaistuspisteeltä maalia, kun vieraiden Emmanuel Akansase oli kaatanut Paavolan vaarattomassa tilanteessa rangaistusalueen kulmassa, mutta maalivahti Kaunismäki aavisti oikein ja torjui.

- Olimme toisella puoliajalla selkeästi parempi joukkue. Täytyy samaan syssyyn kuitenkin sanoa, että vaikka voitettiin isosti, en ole täysin tyytyväinen pelaamiseemme.

- Meillä on ongelmia tilanteenvaihdossa edelleen. Silloin, kun me hävitään pallo, mitä me tehdään silloin ja miten me puolustetaan niitä tilanteita.

- Voitto on tietysti voitto ja sitä täytyy kunnioittaa, KTP-luotsi totesi.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina Helsingissä Pallokerho-35:n vieraana.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Katso ottelun lehdistötilaisuus KTP-TV:stä:

Katso sunnuntain ottelu Ruudusta: