FC KTP Kotka ry

HJK Akatemia kiri voittoon

HJK Akatemia oli väkevämpi ja piti pisteet Helsingissä maalein 3–1 (0–1) Naisten Ykkösen ottelussa BOLT areenalla. KTP oli täydessä pistepotissa kiinni aina ottelun 83. minuutille asti. Sen jälkeen HJK teki seitsemässä minuutissa kolme maalia ja voitti ottelun.

Puitteet hyvälle jalkapallo-ottelulle olivat erinomaiset. Molemmat joukkueet ovat laadukkaita, BOLT areenalla on tilaa temmeltää ja lisäksi järjestelyt olivat erinomaiset ottelun ympärillä.

Jo alkuminuutit näyttivät, että vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka molemmat mielivät voittaa ottelun. Vaikkakaan pelin taso ei joka hetki ollut täyttä priimaa, niin yritystä ja halua ei puuttunut kummassakaan leirissä. Kaksinkamppailuihin mentiin lujaa, mutta reilusti. Pallo kulki mallikkaasti pelaajalta toiselle ja ymmärrys siitä, mitä tuli yrittää oli selkeä. Peli aaltoili tasaisesti, molempien joukkueiden hallitessa vuorollaan ottelun kulkua.

Vierasjoukkue KTP avasi maalihanat ottelun 34. minuutilla. Pallo löysi tiensä Katy Burnen jalkoihin. Lyhyen kuljetuksen jälkeen hän pelasi Viivi Ollonqvistin vapaaksi. Viivi harhautti vielä yhden puolustajan ja sijoitti pallon varmasti maalin alakulmaan. HJK vahti Siiri Forsström oli vedossa hyvin mukana, muttei aivan yltänyt torjuntaan.

Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa iskeä pallo maaliin ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut. Kerran HJK kärki haastoi rangaistusalueella hyvin ja oli päästä vetopaikalle. Puolustus kuitenkin ehti hätiin taklaten aivan sääntöjen rajamailla. Vastaava tilanne nähtiin myös HJK-boksissa, kun Ollonqvist taklattiin liukumalla irti pallosta. Herkempi tuomari olisi vienyt pallot pilkulle. Eilen ei näin kuitenkaan käynyt. Tauolle siis vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso koitui KTP:n kohtaloksi

Toisella jaksolla kotijoukkue HJK otti komennon itselleen. Se hallitsi aivan alkua lukuun ottamatta ottelun kenttätapahtumia KTP:tä enemmän. HJK teki lievän muutoksen puolustamiseensa. Se vaikeutti vieraiden avauspelaamista. Näin ote alkoi hiljalleen kääntyä kotijoukkueelle. KTP joutui tyytymään vastaiskuihin, pidempien pallonhallintajaksojen sijaan. Noista vastaiskuista KTP sai kehiteltyä muutamia vaarallisia tilanteita. Kolmesti pallo kolahti HJK-maalin ylärimaan, eikä paluu pallostakaan vieraat päässeet viimeistelemään.

KTP:n syöttöpelaamisen taso laski hiukan, etenkin viimeisen vartin aikana. HJK nosti vielä piirun verran aggressiivisuuttaan ja sai luotua jatkuvaa painetta kotkalaisten päätyyn. Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana HJK onnistui maalinteossaan jopa kolmesti. 83. minuutilla tasoihin (Iiris Holmström) ja 89. sekä 90. voittomaalit (Holmström ja Milla Räisänen). Tasoitusmaali oli hyvän hyökkäyksen lopputuote. Pallo onnistuttiin pelaamaan KTP puolustuksen läpi maalin edustalle vapaaseen paikkaan. Ottelun voittomaali syntyi kulmasta. Kotkalaispuolustus ei voittanut palloa boksissa, vaan se jäi HJK pelaajan saataville. Laukaus lähietäisyydeltä painui maaliin. Kotijoukkueen kolmas maali tuli vastahyökkäyksestä. KTP panosti ottelun loppuhetkillä vahvasti tasoitukseen. Syöttöharha noin kentän puolirajan tuntumassa vapautti HJK:n Räisäsen läpiajoon, eikä hän erehtynyt viimeistelyssään.

Kokonaisuudessaan HJK oli parempi ja ansaitsi voittonsa. KTP ei ollut aseeton, mutta huolimattomuus viimeistelyssä ja syöttöpelin lievä notkahdus aiheuttivat tappion tällä kertaa. Ottelu oli hyvä tasoinen ja molemmille joukkueille voi povata menestystä tämän kauden sarjassa.

Seuraavaksi KTP matkustaa Vaasaan, jossa vastaan asettuu VIFK. Ottelu on merkitty pelattavaksi lauantaina 27.4.2024 klo 15.00. Tähän saattaa tulla vielä muutos, sillä AC Oulun Veikkausliigan ottelu on siirretty Vaasaan kyseiselle päivälle klo 18.30. Mikäli 1,5 h:n varoaika ei liigalle riitä otteluiden välissä, joudutaan naisten peliä siirtämään toiseen ajankohtaan pelattavaksi.