FC KTP Kotka ry

KTP suuntaa Simpeleelle Suomen Cupin otteluun - "Tosi hienoa päästä pelaamaan"

YHTEISTYÖKUMPPANUUS: Kymen Charterline Oy on mukana FC KTP Kotkan matkassa kaudella 2024.

- Simpeleen siiat ja Parikkalan piiat, niille ei vedä vertoja mitkään muut, laulettiin aikoinaan takavuosien suosikkikappaleessa.

KTP ei aio tiistaina tehdä 190 kilometrin matkaa Simpeleelle nautiskellakseen paikallisesta herkkuruoasta, vaan joukkueen tarkoituksena on maiskutella voittoa Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelun jälkeen.

Nelosessa pelaava Simpeleen Urheilijat tiputti ensimmäisellä kierroksella jatkosta Kutosessa potkivan Jäntevä Ukot voitettuaan Kotkassa 1-0.

Edellisellä kierroksella SiU pudotti kotonaan Nelosessa pelaavan Jäntevän maalein 2-0 ja joukkueen nettisivustolla tuskailtiin pilke silmäkulmassa, että eikö noista kotkalaisista pääse millään eroon, kun selvisi, että joukkueen seuraavakin vastus tulee samasta kaupungista.

Viime kaudella puolivälieriin

Suomen Cupin neljä kertaa (1958, 1961, 1967 ja 1980) historiansa aikana voittanut KTP eteni viime kaudella kahdeksan parhaan joukkoon kukistettuaan Lehmon ja Myllykosken Pallot, Gnistanin ja EIF:n.

Matka katkesi puolivälierissä , kun AC Oulu oli Kotkassa maalein 2-1 parempi.

KTP aloitti Ykkösliigakautensa komeasti lauantaina, kun vihreävalkoiset kukistivat kotikentällään MP:n maalein 4-0.

Ihan niin huoleton peli ei ottelu KTP:lle kuitenkaan ollut, mitä loppuluvuista voisi olettaa.

"Ensimmäinen peli on aina haastava"

Varsinkin avauspuoliajalla oli hankalaa, kun MP vetäytyi kuoreensa.

- Ensimmäisellä puoliajalla emme saaneet tarpeeksi uhkaa luotua. Olimme vähän liian staattisia viimeisellä kolmanneksella.

- Pelaajia saattaa jännittää, eikä vastustajastakaan ole niin paljon tietoa. Ensimmäinen peli on aina haastava. MP puolusti tiiviisti. Ei ollut tiloja, eikä välejä pelata varsinkaan siellä puolustuslinjojen edessä. Sitä he malttoivat tehdä 45 minuuttia.

- Olimme puhuneet ennen peliä, että täytyy olla malttia pallon kanssa. Mitä useammin pallo menetetään, se on aina uusi mahdollisuus päästä vastahyökkäyksiin, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi avauspelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tauon jälkeen KTP karisti MP:n kintereiltään.

- Olen totta kai hyvällä mielellä, että pelimme parani, sillä nämä kauden ensimmäiset pelit eivät ole helppoja. Olen onnellinen sen puolesta, että saimme voiton.

Simpeleen jälkeen Joensuuhun

KTP:n seuraava sarjaottelu on ensi lauantaina Joensuussa JIPPOn vieraana, mutta tiistainen Simpeleen-reissukin sopii hyvin Nyholmille.

SiU avaa sarjakautensa vasta 5.5., kun se kohtaa avauspelissä Kuusankoskella Kumun.

- Tosi hienoa päästä pelaamaan.

- Sitä varten olemme harjoitelleet kuusi kuukautta, että pääsemme pelaamaan.

SiU Futis-KTP. Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu Simpeleen tekonurmella tiistaina 16.4. kello 18.30. Tervemenoa!

Ottelu näkyy myös Ruutu+:sssa.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA