FC KTP Kotka ry

Odotus päättyy ja sarja alkaa - Naisten Ykkönen alkaa viikonloppuna

Naisten Ykkönen alkaa täydellä tohinalla tulevana viikonloppuna. Yksi ottelu pelataan perjantaina 12.4. (TPS-HJK ak.), kaksi lauantaina 13.4. (ONS-Pallo-Iirot ja VIFK-EBK) sekä kaksi sunnuntaina 14.4.(FC KTP-VJS ja FC Lahti-Ilves/2). Varaslähdön sarjaan ottivat ONS ja EBK, jotka pelasivat jo edellisenä viikonloppuna. EBK oli parempi voittaen Oulussa ONS:n maalein 3–0.



KTP saa avausotteluun vieraita Vantaalta

KTP on valmistautunut alkavaan Ykkösen kauteensa huolella. Harjoittelu on ollut nousujohteista. Harjoitusotteluita joukkue on pelannut kymmenkunta. Vastustajat ovat olleet kovia pitkin talvea. Joukkue on kohdannut vaihtelevasti eritasoisia joukkueita. Myös tulokset ovat vaihdelleet – on koettu tappioita, voittoja ja viimeisimmäksi tasapeli PK-35 Helsinkiä vastaan kenraalissa.

KTP:n terveystilanne on helpottamaan päin. Toki muutama pitkäaikaisloukkaantuminen aiheuttaa vielä päänvaivaa. Lisäksi on muutamia pikkuvammoja, joiden kanssa on oltava tarkkana. Jalkeille saadaan kuitenkin iskukykyinen joukkue, joka on valmiina otteluun.

KTP lähtee kauteen aika lailla uudistuneella joukkueella. Mielenkiintoisia pelaajia on useita. Esimerkiksi puolustuslinjasta käy Lotta Hakola. Hän on nuori lupaus, joka tekee tänä vuonna debyyttinsä aikuisten sarjoissa. Lotta tuli KTP:n mukaan yhteistyöseura FC Peltirummusta Kouvolasta. Keskikentältä löytyy oman seuran juniorituotantoa, Enni Vainikainen. Hän on erittäin taitava pallon kanssa ja on osoittanut erinomaisia otteita talven aikana. Tiia Hirvonen tuli KTP:n keskikentälle Jyväskylän Palloseurasta ja on tuonut joukkueen tekemiseen ripauksen lisää ammattimaisuutta. Hyökkäyksestä löytyy TPS:stä Kotkaan siirtynyt Viivi Ollonqvist. Häneltä on lupa odottaa maaleja ja vahvaa panosta läpi kauden.

VJS:lle tämä sarjataso ei ole uusi kokemus, sillä vantaalaiset ovat viime vuosina olleet Ykkösessä aiemminkin. Vuonna 2021 VJS sijoittui sarjassa kahdeksanneksi ja kaudella 2022 joukkue jäi sarjassa viimeiseksi, pudoten Kakkoseen. Siellä ei kuitenkaan joukkue ollut yhtä kautta pidempään, nousten jälleen takaisin Ykköseen täksi kaudeksi. Joukkueen valmentajana jatkaa Aku Jokinen. Hän on tehnyt hartiavoimin töitä talven aikana, saaden pelaajiston kovaan iskuun sarja-avaukseen. KTP ja VJS iskivät yhteen harjoitusottelussa Kotkassa maaliskuun alussa. Tuolloin KTP oli maalein 4–1 parempi.

KTP lähtee luottavaisena sarja-avaukseen. Pitkän talvikauden jälkeen on hienoa päästä vihdoin aloittamaan tosipelit. Joukkue puhkuu intoa päästä näyttämään osaamistaan ja mittaamaan omia kykyjään. Vaikkakin vastus on kova heti alkuun, tulee KTP tekemään kaikkensa, jotta pisteet jäisivät Kotkaan. Missään vaiheessa joukkue ei ole valmis luovuttamaan. Se on ollut joukkueen tavaramerkki aiempina vuosina ja tulee edelleen olemaan!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Kymen Seudun Osuuskaupan isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin portilta ostetulla lipulla 12 €.

KSO:n vihreällä kortilla portilta ostettaessa kaksi henkilö pääsee sisään yhden hinnalla tähän otteluun.

Otteluisäntänä:



FC KTP - VJS 14.4.2024 klo 15.00 Arto Tolsa areena

Osta liput etukäteen Tiketistä!