FC KTP Kotka ry

KTP-luotsi Nyholm näki tappiossa positiivistakin

"Pelissä oli paljon hyviä asioita"

Viikon kuluttua alkavan Veikkausliigakauden avauspotkuun valmistautuva IFK Mariehamn kukisti Ykkösliigasta ylöspäin yrittävän KTP:n maalein 3-0 (2-0) harjoitusottelussa kotikentällään pitkäperjantaina, joka tänä vuonna osui samaan ajankohtaan kuin Teemu Pukin 34-vuotissyntymäpäivä.

- Olen tietysti pettynyt lopputulokseen. Ikinä ei voi olla tyytyväinen, kun häviää kolmella maalilla.

- Jos kuitenkin tutkitaan peliä syvällisemmin, löytyy paljon hyviä asioita, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

KTP:n maalivahtina pelasi avauspuoliajan Maksym Zhuk, jonka korvasi tauon jälkeen Sam Jammeh.

Puolustuslinjassa aloittivat kapteenin nauhaa kantanut Mikko Sumusalo, Tabi Manga, Urho Huhtamäki ja Matias Paavola.


"Raskas harjoitusviikko takana"

- Jouduttiin pakonsanelemana tekemään monta vaihtoa. Osalla on raskas harjoitusviikko takana ja jalat alkoivat painaa.

- Vesiaho (Valtteri) jäi jo Turussa pois, kun hän tuli kipeäksi. Tabi sai vamman ensimmäisellä puoliajalla ja Leo (Kyllönen) tuli hänen paikalleen.

- Alen (Harbas) tuli Sumusalon tilalle, koska hänellä tuntuivat jalat kirraavan. "Tare" (Aleksi Tarvonen) meni hyökkääjäksi Alenin tultua toppariksi, Nyholm selvitti vaihtorumbaa.

Keskikentän keskustassa pelasivat Matias Lindfors ja Omar Todua, kun laidoilla viilettivät debyytissään Enoch Banza ja harjoituskauden paras maalintekijä Luca Weckström.

Santeri Steniuksen peli kymppipaikalla päättyi akillesjännekolhuun ja Constantine Edlund korvasi hänet.

Vaihtoruletti ehti pyöriä vinhasti jatkossakin, sillä Anttoni Huttunen, Aapo Hyppönen ja Giannis Toulgerogloukin saivat peliaikaa juostessaan kolmikon Lindfors-Weckström-Banza tilalle.


"Musta kaksiminuuttinen"

- Aloitettiin heikosti, kun emme pelanneet omaa jalkapalloamme. Sitten pelimme lähti rullaamaan, saimme hyviä etenemisiä ja jokusen hyvän maalipaikankin.

- Sen jälkeen tuli musta kaksiminuuttinen, jonka aikana MIFK rankaisi kahdesti, Nyholm totesi.

IFK:n maalintekijät olivat 10. minuutin kohdalla Hugo Cardoso ja 13. minuutin pelin jälkeen Adam Larsson.

- Ensimmäinen tuli vastahyökkäyksestä, kun menetimme liian helposti pallon ja toinen oli epäonnekas. Yritettiin blokata keskitystä ja pallo pomppasi tolppaan, siitä Maxin selkään ja suoraan MIFK:n hyökkääjälle tyhjän maalin eteen.

- Hyvää oli kuitenkin se, että päät eivät painuneet, uskottiin tekemiseen ja koetettiin tehdä parhaamme. Puoliajan loppu meni ihan mallikkaasti, KTP-luotsi jutteli.

IFK kehitteli toisella puoliajalla muutaman paikan ennen 3-0-osumaansa, jonka iski reilun tunnin kohdalla Sebastian Dahlström.


Kenraaliharjoitus ensi lauantaina

- Olen tyytyväinen, miten me pelattiin kokonaisuudessaan, vaikka hävittiinkin. Pelissä oli paljon hyviä asioita, mitä on harjoiteltu viimeisen 12 päivän aikana.

- Se, miten vaihtopelaajat tulivat sisään, oli hyvää kamaa. Pistettiin MIFK välillä tosi ahtaalle ja ehkä olisi ansaittu yksi maalikin, Nyholm tiivisti.

KTP:n tuorein hankinta Armaan Wilson oli reissussa mukana, mutta ei vielä pelannut.

KTP:n seuraava ottelu ensi lauantaina 6.4. Atlantista vastaan Arto Tolsa -areenalla on kenraaliharjoitus kahden viikon kuluttua alkavaan Ykkösliigaan.


TEKSTI: TIMO KOPAKKALA