FC KTP Kotka ry

PK-35:n Daniel Rantanen riisti KTP-serkultaan sankarinviitan

KTP:n Luca Weckström, 20, oli jo asettelemassa sankarinviittaa päälleen Arto Tolsa -areenalla lauantaina, kun hänen viisi vuotta vanhempi serkkunsa, PK-35:n Daniel Rantanen, kävi nappaamassa sen tylysti itselleen.

Weckström oli nostanut kahdella pikamaalillaan 52. ja 56. minuutilla KTP:n taukotappioasemasta johtoon, mutta Rantasen itsensä laukoma komea vapaapotkumaali 80 minuutin pelin jälkeen ja hänen toisesta vapaapotkustaan 88. minuutilla syöttämänsä osuma käänsivät pelin vierailijoille.

KTP taipui PK-35:lle lopulta maalein 2-4 (0-1) ja menetti Ykkösliigacupin B-lohkon kärkipaikkansa helsinkiläisille.

Kun kaikki neljä peliään jo pelannut KTP on nyt lohkossaan kakkosena viidellä pisteellään, on hyvin todennäköistä, että joku kolmikosta JIPPO (4)-MP (3) -JäPS (1) ajaa vielä ohi välieräpaikalle, sillä jäljellä on vielä pelit JIPPO-JäPS, JäPS-MP ja JIPPO-PK-35.

KTP.n prässi pelin alkuhetkillä vaikeutti vieraiden peliä sen verran pahasti, että Santeri Steniuksella, Alen Harbasilla ja Aleksi Tarvosella oli puolittaiset paikat viedä joukkueensa johtoon, mutta sitten käy kuten usein käy.

PK-35 iski kuin varkain ja Mohamed Lassoued puski vieraat johtoon 17:nnellä minuutilla.

Heti perään Stenius tarjoili hyvän vetopaikan Harbasille, mutta australialaisen veto karkasi räikeästi yli.

Weckströmin pikamaalit sytyttivät katsomon

Toiselle puoliajalle KTP tuli kuin raivo härkä.

Kymmenessä minuutissa raitapaitojen tappioasema oli kääntynyt johdoksi ja Arto Tolsa -areenan yleisö intoutui venyttämään äänijänteitään.

- Sain Matias Paavolalta upean syötön laitaan. Pelin alussa minä yleensä keskitin maalille, mutta kun niistä ei tullut mitään, niin sitten minulle sanoi meidän fysiikkakoutsi (Fabio Da Rosa), että vedä itse kerran. Sitten päätin laukoa, ja se meni hienosti maaliin.

- Toinen maali tuli aika lailla samanlaisesti. Kukahan sen pallon laittoi linjan taakse, mutta siinä oli varmaan joku toppari (Samba Sillah), joka katkaisi sen vähän huonosti ja minä luin sen siitä hyvin ja pääsin sitten nakkaamaan Ville Viljalan (PK:n maalivahti) ohi pallon häkkiin, Weckström kertasi maalejaan.

"Paketti hajosi täysin"

Tunnin pelin jälkeen Constantine Edlund (Harbas), Anttoni Huttunen (Aleksi Tanninen) ja Omar Todua (Paavola) tulivat kentälle ja varttitunti myöhemmin Leo Kyllönen (Urho Huhtamäki), Onni Hannula (Wekcström) ja Aapo Hyppönen (Tarvonen) pääsivät pelaamaan.

- Teimme monta vaihtoa ja paketti hajosi täysin, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Rantasen vapaapotku, Costa Do Espirito Santon jatko Rantasen vaparista ja Erikson Carlosin rangaistuspotku sinetöivät loppuluvut.

- PK teki erikoistilanteista kaikki maalit, Nyholm kiteytti.


"Paljon hyviä asioita"

KTP:llä peli oli hallussa reilun tunnin, mutta lopputulos, Ykkösliigacupin päättyminen alkulohkoon ei tietenkään tyydytä.

- Siihen tuntiin voi olla osittain tyytyväinen.

- Siellä oli paljon hyviä asioita, mutta tuo vika kolmekymmentä minuuttia jää kaivelemaan mieltä, siihen ei voi olla tyytyväinen missään tapauksessa.

- Ykkösliigacupista saimme informaatiota vastustajista, omista pelaajista ja niin kuin varmasti tänäänkin näkyi, niin kokeiltiin pelaajia eri paikoilla, kuka pystyy pelaamaan milläkin paikalla, Nyholm kommentoi.


Hakaa vastaan seuraavaksi

KTP:ltä puuttuivat lauantaina pelaajistostaan tuoreimman hankintansa Enoch Banzan ja huhtikuun lopussa kentille palaavan Johannes Laaksosen lisäksi maalivahti Maksym Zhuk, laitapuolustaja Mikko Sumusalo ja keskikenttäpelaaja Matias Lindfors.

- Zhukilla oli vaivaa lonkassa, mutta hänen pitäisi olla ensi viikolla kunnossa.

- Sumusalo ja Lindfors olivat kipeinä, KTP-luotsi paljasti.

Mitä KTP tekee tulevalla viikolla?

-Ensi viikolla harjoitellaan kovaa, erittäin kovaa ja ensi lauantaina pelataan Hakaa vastaan kotona, Nyholm päätti.


TEKSTI: TIMO KOPAKKALA