FC KTP Kotka ry

Enoch Banza tuo KTP:lle tulivoimaa - "Yritän aiheuttaa koko ajan vaaraa"

Järvenpään Palloseuraa viime kaudella Ykkösessä edustanut Enoch Banza, 24, on KTP:n jalkapallomiehistön tuorein hankinta.

Banzan sopimus on mallia 1+1.

- Tulin KTP:hen todella hyvillä fiiliksillä. Olen innoissani uusien pelaajien ja uuden valmennuksen kanssa, 176-senttinen laitalinkki/hyökkääjä sanoo.

Miten luonnehdit itseäsi pelaajana?

- Vahvuuteni on yksi vastaan yksi -haastaminen ja maalinteko.

- Olen vaarallinen viimeisellä kolmanneksella ja yritän aiheuttaa vastustajalle koko ajan vaaraa selustassa.

Kongolaiset sukujuuret

Helsingissä syntynyt Banza, jonka vanhemmat muuttivat Suomeen Kongosta, aloitti peliuransa Malmin Palloseurassa, mutta siirtyi jo 8-vuotiaana Helsingin Jalkapalloklubiin.

Veikkausliigadebyyttinsä hän teki vuonna 2017 HJK:ssa ja on ehtinyt saada pääsarjakokemusta (reilut 50 liigapeliä) myös lainapesteistään KPV:ssä ja RoPSissa.

Norjan toiseksi korkeimman sarjatason Raufoss hankki Banzan riveihinsä vuonna 2021, minkä jälkeen hän on ollut lainalla AC Oulussa ja JäPSissä.

- Henkilökohtaisesti viime kausi meni hyvin, vaikka joukkueella ei mennyt odotetusti.

- JäPS kuitenkin säilyi Ykkösessä ja tein 10 maalia, Banza toteaa.

"On hyvä olla KTP:ssä"

Banzasta huokuu tyytyväisyys, kun JäPS on vaihtunut KTP:hen.

- Nyt on hyvä olla KTP:ssä eli astetta paremmassa jengissä kuin viime kaudella.

- Tavoitteeni pelaajana on mennä eteenpäin urallani ja uskon, että minulla on vielä hyvät mahdollisuudet päästä ulkomaille, kunhan jaksan treenata kovaa.

KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm on erityisen mielissään, kun juuri Banza saapui vihreävalkoisiin.

- Banza on ikäisekseen suhteellisen kokenut pelaaja. Hänellä on miesten peleistä jo paljon kokemuksia, vaikka ei ole iällä pilattu.

- Kun minun valmennuspestini varmistui KTP:n kanssa, niin kysyin "Nitiltä" (KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko), että onkohan meillä mahdollisuus saada Banza.

- Olin jo itse häntä tarkkaillut pidemmän aikaa, että on mielenkiintoinen pelaaja. Ajattelin, että jos joskus mahdollisuus olisi hänet värvätä, niin olisi hienoa hänet saada, Nyholm toteaa.

"Tuo lisäarvoa"

Banzalla on nyt mahdollisuus saada uransa pysyväämpään nousukiitoon.

- Ehkä hänellä on ollut pieni suvantovaihe urallaan, mutta nyt pelasi viime kaudella erinomaisesti JäPSin paidassa paukuttaen kovat tehot.

- Olen tyytyväinen, että hän tulee meille.

- Ehdoton vahvuushan hänellä on yksi vastaan yksi -pelaaminen. Varsinkin vähänkään isommissa tiloissa hän pystyy ohittamaan monipuolisesti vastustajia.

- Hän on nopea, osaa viimeistellä, antaa viimeisiä syöttöjä ja tuo varmasti lisäarvoa meidän joukkueelle.



TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Pelaajien asunnot tarjoaa: