FC KTP Kotka ry

KTP solmi jatkosopimuksia

KTP:n naisjoukkueen sopimusrintamalla on ollut vilkas viime aikoina. Sopimuksia on saatu varmistettua ja sorvattua useita. Nyt ovat julkistusvuorossa Janette Hanskin, Anni Erikssonin ja Riina Turpeisen jatkosopimukset. Kukin heistä on seuran riveissä myös kaudella 2024.

Janette Hanskin (-00) pelipaikka löytyy joko laidalta tai hyökkäyksestä. Janette on erittäin urheilullinen pelaaja, jonka vahvuuksia ovat mm. nopeus, kestävyys ja voima. Hän teki kaudella 2023 Ykkösessä kaksi maalia 16 ottelussa. Janette on urheilullisesti erittäin lahjakas. Hän on kunnostautunut myös yleisurheilukentillä seitsenottelussa.

Tässä hänen mietteitään sopimuksesta ja tulevasta kaudesta - Hienoa päästä ensi kaudellakin pelaamaan tässä joukkueessa. Viime kausi oli onnistunut startti uudella sarjatasolla ja siitä on hyvä jatkaa ensi kesään. Kohdallani kahden kaupungin ja kahden urheilulajin kombinaatio vaatii tasapainottelua, mutta pyrin antamaan joukkueelle kaiken sen, mitä minulla on annettavana ja auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. –

Anni Eriksson (-02) aloittaa KTP:n edustusjoukkueessa jo kuudennen kautensa. Anni on ollut mukana naisjoukkueen uuden tulemisen alusta asti. Hän on ollut vahvana osana joukkuetta, kun se on kivunnut Kolmosesta ylöspäin ja matka jatkuu…

Anni on monipuolinen pelaaja, joka osaa toimia usealla eri pelipaikalla. Hänelle kenties ominaisin paikka on kuitenkin laitapelaajan rooli. Kaudella 2023 Anni kellotti joukkueen seitsemänneksi eniten minuutteja Ykkösessä. Erityisvahvuutena Annilla on nopeat jalat, jotka kiidättävät hänet ohi vastustajien.

Tässä Annin aatoksia tulevasta - Harjoituskausi on sujunut joukkueelta hyvin ja odotan tulevaa kautta innolla. Kasvot ovat vaihtuneet melkoisesti viimekaudesta. Kiva, että mukaan on saatu uusia pelaajia. – toteaa Anni.

Riina Turpeinen (-01) tuli Kotkaan viime kaudella. Hän ei kuitenkaan ehtinyt pelaamaan kuin yhden ottelun Ykkösessä ennen loukkaantumistaan. Koko viime syksy ja talvi on mennyt kuntouttamiseen. Nyt alkaa olla valoa tunnelin päässä ja pelikuntoa aletaan kaivaa heti esiin, kun lääkäriltä lupa siihen heltiää. Riina on kuntouttanut itseään todella ammattimaisesti, ottaen pienimmätkin yksityiskohdat huomioon.

Riinan pelipaikka löytyy joko heti kärkien takaa tai sitten kärkenä. Hän on juonikas pelaaja, joka on varustettu hyvällä peliälyllä. Lisäksi hän on aina aiemmissa joukkueissaan ollut maalintekijälistojen kärkipäässä. Sitä myös Kotkassa häneltä odotetaan – maalintekoa!

Näin Riina näkee asioita – Viime kausi oli koko joukkueelta hyvä ensimmäinen kausi Ykkösessä. Meininki treeneissä on ollut nyt pre-seasonilla tosi hyvää, ja en malta odottaa, että pääsen kohta itsekin treenaamaan täysillä joukkueen mukana. Mulla on kova luotto, että pystytään haastamaan jokainen jengi Ykkösessä myös tulevalla kaudella – päättää Riina.

Kaikki nämä kolme edellä mainittua pelaaja ovat sellaisia, joiden kanssa on helppo ja kiva tehdä töitä. Lisäksi he kaikki ovat jo kokeneita pelaajia, jollaisia tämä joukkue tarvitsee. Mikä tahansa Ykkösen joukkue ottaisi heidät ilomielin kokoonpanoonsa – tuumii päävalmentaja Gummerus uusimmista jatkosopimuksen tehneistä pelaajistaan.