FC KTP Kotka ry

KTP farmisopimukseen miesten Kolmosen B-lohkossa pelaavan PeKan kanssa

Tulevalla kaudella KTP:n miesten edustusjoukkueen farmiseurana toimii Peli-Karhut. Miesten Kolmosen B-lohkossa pelaava PeKa on myös pari vuotta sitten toiminut KTP:n farmiseurana. Sopimus mahdollistaa erityisesti nuorten pelaajien helpomman liikkumisen eri seurojen välillä.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko on tyytyväinen farmisopimukseen.

- Tämä farmisopimus antaa mahdollisuuden nuorille pelaajille hakea pelituntumaa ja -aikaa miesten Kolmosen peleistä, Ikävalko toteaa. Tavoitteena meillä on tälle kaudelle, että joka pelipaikalla olisi kaksi pelaajaa, joten pelaajia pitäisi riittää myös PeKan peleihin ja vähälle peliajalle jäävät pelaajat saavat tätä kautta peliaikaa Ykkösliigan ulkopuolella. Kolmonen voi olla myös hyvä taso aloittaa paluu tositoimiin esimerkiksi pitkän loukkaantumisen jälkeen, Ikävalko lisää.

Farmisopimus helpottaa erityisesti nuorten pelaajien liikkumista seurojen välillä.

- Yli 20 vuotiaita KTP:n pelaajia saa olla farmiseuran kokoonpanossa kolme ja jos aikuinen pelaaja on pelannut KTP:n pelissä niin pelioikeus farmiseurassa alkaa kuudentena päivänä, kun taas nuoret pelaajat saavat pelata tarvittaessa vaikka jo seuraavana päivänä, Ikävalko selventää.

- Toki intensiteetin osalta Kolmonen ei vastaa Ykkösliigaa, mutta mahdolliset onnistumiset sekä ylipäätänsä täydet 90 minuuttiset myös Kolmosessa tuovat varmasti itseluottamusta ja tarpeellista peliaikaa pelaajille, Ikävalko lisää.

- Viime kaudella farmisopimus PePon kanssa hyytyi kesken kauden, kun PePon päästä ilmoitettiin puolivälissä kautta, että he eivät ota enää KTP:n pelaajia heille. Syyksi he ilmoittivat, että he halusivat rauhoittaa joukkueen tilannetta huonosti sujuneen alkukauden jälkeen, Ikävalko kertoo. Tällä kaudella yhteistyön pitäisi toimia sujuvammin jo ihan siitä syystä, että KTP:n tämän kauden joukkueenjohtaja Ari Jokela toimii myös PeKan päävalmentajana.

Farmisopimuksesta iloitsee myös PeKan joukkueenjohtaja Teemu Rissanen.

- On koko tämän alueen etu, että seurat tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Yhteistyön avulla pystytään kehittämään kokonaisvaltaisesti nuoria pelaajia seuroista riippumatta, kun on useampia vaihtoehtoja pelata eri tasoilla, Rissanen korostaa.

- Vastakkainasettelusta ollaan onneksi päästy suurimmaksi osaksi eroon ja molemmissa seuroissa nähdään hyöty mikä farmisopimuksesta muodostuu niin seuroille kuin pelaajillekin. Yhteistyötä seurojen välillä lisää myös noin kuukausi sitten solmittu yhteistyösopimus KTP junioreiden kanssa, joka mahdollistaa B-junioreiden pelaamisen PeKan edustusjoukkueen mukana, Rissanen lisää. Hyvänä esimerkkinä yhteistyöstä on, että kaksi viime kaudella PeKassa pelannutta ja miesten peleistä kokemusta saanutta alunperin KTP junioreiden pelaajaa on tällä kaudella päässyt sitten pelaamaan KTP:n edustusjoukkueen kanssa, Rissanen iloitsee.

- Näiden yhteistyösopimusten myötä nuorilla pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan miesten pelejä oikealla kehittävällä tasolla ja saadaan yhtenäinen pelaajapolku mahdollisimman monelle juniorille, Rissanen päättää.