FC KTP Kotka ry

Vihreävalkoiset mässäilivät maaleilla Mikkelissä - KTP löi MP:n 5-1 !

Vajaan kahden kuukauden (13.4.) kuluttua alkavaan Ykkösliigaan valmistautuva KTP:n jalkapallomiehistö otti kuluvan kauden ensimmäisen voittonsa, kun se kukisti Ykkösliigacupin ottelussa Mikkelin Palloilijat maalein 5-1 (3-0) lauantaina.

Mikkelin jalkapallohallissa pelattua B-lohkon kamppailua oli käyty 27 minuuttia, minkä jälkeen KTP sai tuulettaa avausmaalia.

Viime kaudella lainalla MP:ssä tehokkaasti hyökänneen Santeri Steniuksen syöttö tavoitti pienten pomppujen jälkeen hyökkäyksen tueksi nousseen Mikko Sumusalon, joka ei tekopaikassaan erehtynyt.

- Alku oli tasaista, eikä paljon maalipaikkoja nähty. Sitten murtauduimme hyvin vasemmalta laidalta ja lukemat olivat 0-1.

- Tämän jälkeen avausjakso oli täysin hallintaamme ja teimme kaksi erikoistilannemaalia, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm jutteli.

AH-kolmikko teki neljä

KTP:n lopuista osumista vastasi AH-kolmikko Aapo Hyppönen- Anttoni Huttunen- Alen Harbas.

34 minuutin pelin jälkeen KTP iski nätillä kuviolla lyhyestä kulmapotkusta, kun Matias Paavola tiputti Joni Mäkelän antaman takatolppakeskityksen Hyppöselle, joka pisti pallon verkkoon MP-vahti Aleksi Honka-Hallilan kautta.

Huttunen vei KTP:n 3-0-johtoon viisi minuuttia ennen taukoa, kun hänen keskityksensä lyhyen kulman jälkeen leijui maaliin.

Toinen puoliaika alkoi MP:n merkeissä.

Toppari Olli KIlpeläisen syöttö tavoitti MP-kasvatti Ajack Dengin, eikä hyökkääjä erehtynyt sijoituksessaan ohi koko pelin pelanneen KTP-vahti Maksym Zhukin kiertäen sitä ennen kotkalaistoppari Tabi Mangan vajaan tunnin pelin jälkeen.

- MP muutti muotoaan tauolla ja se aiheutti meille harmaita hiuksia.

- Ei päästy oikein vauhtiin ja jäimme jumiin, Nyholm kertasi toisen jakson alun tapahtumia.

Sarja-avauksessa Kotkassa jälleen MP:n kohtaava KTP teki 1-3-kavennusmaalin jälkeen kolme vaihtoa, kun Omar Todua, Hyppönen ja Sumusalo siirtyivät sivuun ja Constantine Edlund, Alen Harbas ja Urho Huhtamäki tulivat tilalle.

- Vaihdot toivat uutta energiaa, Nyholm iloitsi.

Kotkalaisjoukkue oli jo tauolla tehnyt yhden vaihdon, kun Valtteri Vesiaho antoi paikkansa keskuspuolustuksessa uudelle 21-vuotiaalle testipelaaja Karl Imanzille, joka hankki ihan pelin päätöshetkillä toisen varoituksen ja hänen ottelunsa päättyi siihen.

Viimeisen varttitunnin pelasivat myös loukkaantumisistaan toipuneet Leo Kyllönen ja Matias Lindfors, jotka tulivat Paavolan ja Mäkelän tonteille.

Huttunen iski vielä reilut 20 minuuttia ennen päätöstä Mäkelän syötöstä 1-4, ja ensimmäisen maalinsa KTP:n paidassa tehnyt Harbas puski varttitunti ennen päätösvihellystä Huttusen tarjoilusta loppulukemat.

KTP nousi kärkipaikalle

Suurin mielenkiinto KTP:ssä kohdistui tuoreisiin ulkomaalaispelaajiin.

- Imanzi on sýntynyt Ruandassa, mutta asunut ison osan elämästään Australiassa. Hän on tosi vahva ja hyvä kaksinkamppailuissa. Pallollinen osaaminen on hyvää ja hän osaa antaa avaavia syöttöjä.

- Edlund (Yhdysvallat) on nuori ja taitava, mutta kehitettävääkin on.

- Todua (Georgia) on pienikokoinen, mutta ei kaihda kaksinkamppailuja. Hän on henkisesti vahva ja hyvä kääntymään pallon kanssa, Nyholm kuvaili.

KTP harppasi voitollaan lohkonsa kärkipaikalle, kun sillä on kasassa kolmesta pelistä viisi pistettä (1-2-0).

Raitapaidat päättävät Ykkösliigacupin alkulohkonsa lauantaina 2.3. Arto Tolsa -areenalla, kun MP:lle maalein 1-3 kotonaan hävinnyt PK-35 saapuu Kotkaan.

- Ensi viikon harjoitusten jälkeen pelaajilla on vapaa viikonloppu, Nyholm paljasti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA