KTP taipui Atlantikselle, vaikka Stenius maalasi ja Jammeh torjui rankkarin

Kahden kuukauden kuluttua alkavaan Ykkösliigaan valmistautuva KTP käväisi lauantaina Myllypuron Pallomylly-nimisessä jalkapallohallissa Helsingissä kohtaamassa harjoitusottelussa yhtä sarjaporrasta alempana pelaavan Atlantiksen.

Atlantis pystyi toisella puoliajalla nousemaan tappioasemasta 2-1 (0-1) -voittoon.

- Alkuminuuteilla jäimme muutaman kerran Atlantiksen paineen alle. Sitten pääsimme hyökkäämään isoihin tiloihin, joita Atlantis jätti linjojen väliin.

- Saimme luotua muutaman maalipaikan ja yhden hyödynsimme. Omien laskujen mukaan meillä oli neljä hyvää maalintekoyritystä. Vastustajalla ei ollut mitään hirveän laadukkaita maalipaikkoja, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm kuvaili avauspuoliajan tapahtumia.

KTP:n maalista vastasi Santeri Stenius.

Intensiivinen avausjakso

- Molemmat joukkueet prässäsivät tosi korkealla linjalla.

- Ensimmäinen puoliaika oli erittäin intensiivinen, Nyholm jutteli.

KTP:llä oli hyvä mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon tauon jälkeen, mutta Alen Harbasin läpisyöksy ei päättynyt laukaukseen, kun kotijoukkueen puolustaja juoksi aussipelaajan kiinni ja otti pallon pois liukutaklauksella.

- Aloitimme toisen jakson heikosti ja meille tuli menetyksiä omalla kenttäpuoliskolla. Pelin virtaus oli meille heikko. Ei päästy missään vaiheessa peliin kiinni, KTP-luotsi sanoi.

Atlantis tasoitti rangaistuspotkusta, jonka laukoi maaliin Ayyub Achenchab.

Kotijoukkue pääsi yrittämään jo hetkeä aiemminkin maalintekoa rankkarista, mutta toiselle puoliajalle KTP:n maalivahdiksi Maksym Zhukin tilalle vaihdettu Sam Jammeh torjui.

10 minuuttia ennen päätösvihellystä Dominik Rudenko pyssytti isännille voittomaalin kuudentoista metrin rajalta.

KTP pelasi tuolloin vajaalukuisena, kun uusin tulokas georgialainen Omar Todua, 19, oli siinä vaiheessa jo katsellut punaista korttia

- Toisen puoliajan esitys oli heikko verrattuna ekaan, kotkalaiskäskijä totesi.

Seuraavaksi Mikkeliin

KTP aloitti kokoonpanolla Zhuk, Urho Huhtamäki- Papy Lo Junior- Valtteri Vesiaho- Matias Paavola, Harbas- Constantine Edlund- Joni Mäkelä- Luca Weckström, Aleksi Tarvonen- Santeri Stenius.

Maalivahtien lisäksi KTP vaihtoi tauolla Tabi Mangan Vesiahon tontille toppariksi.

Vesiaho puolestaan meni Joni Mäkelän tilalle keskikentälle.

Vajaan tunnin pelin jälkeen Aapo Hyppönen korvasi maalintekijä Steniuksen ja Huhtamäki antoi tilaa puolustajan tontillaan Onni Hannulalle.

Peliaikaa saivat vielä Edlundin paikalla käväissyt Todua, Tarvosen tilalle tullut Giannis Toulgeroglou ja uudelleen kentälle vaihdettu Mäkelä, joka korvasi Harbasin.

KTP jatkaa Ykkösliigacupin pelejä Mikkelissä MP:n vieraana lauantaina 17.2.

KTP:llä on kasassa B-lohkossa kahdesta ottelusta yhtä monta pistettä.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA