FC KTP Kotka ry

KTP vahvisti hyökkäystään potentiaalisella maalintekijällä

KTP ja Aleksi Tanninen ovat solmineet 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa pelikaudet 2024, 2025 ja seuran option kaudesta 2026.
Vantaalla jalkapallo-oppinsa saanut ja sittemmin niin HJK:n kuin FC Hongan junioreissa pelannut Tanninen on tammikuussa 20 vuotta täyttävä laitahyökkääjä, jolla riittää halua mennä urallaan eteenpäin.


- Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme sopimukseen Aleksin kanssa. Hän on ollut mukana nuorten maajoukkueissa ja viime vuonna hän toimi Honka Akatemian kapteenina. Hän on lyönyt itsensä läpi Kakkosessa ja nyt tarkoituksena on ottaa seuraava steppi Ykkösliigassa. Toiveissa on se, että hän tekisi samanlaiset tehot meillä kuin mitä teki viime kaudella Hongassa, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo.


Tanninen teki viime kaudella Kakkosessa kaikkiaan 11 maalia 19 pelaamassaan ottelussa. Kolmessa Suomen Cupin ottelussa maaliverkko heilui kahdesti.
Laitahyökkääjänä viilettävä Tanninen liittyy KTP:n vahvuuteen tammikuussa.


- Haluan päästä jatkamaan tehokkaasti uudella sarjatasolla. Uskon, että pystyn viimeistelemään maaleja myös Ykkösliigassa, sillä omaan hyvän laukaisutekniikan molemmilla jaloilla. Haluan olla auttamassa KTP.tä sinne, minne se myös kuuluu, Tanninen sanoo.


Tannisen ura junioreista aikuisten maailmaan on sujunut nousujohteisesti. Vuonna 2019 hän oli voittamassa HJK:n kanssa 15-vuotiaiden Suomen mestaruutta eli Kai Pahlman -lopputurnausta. Kuudessa lopputurnauksen ottelussa Tanninen viimeisteli neljä maalia.


- Olimme silloin lopputurnauksessa ihan ylivoimaisia, sillä emme päästäneet yhtään maalia. Joukkueessani pelasivat hyvä ystäväni Luka Hyryläinen, joka siirtyi viime kesänä Saksan Hoffenheimiin ja nykyisin Chelsean junioriakatemiassa pelaava Jimi Tauriainen, Tanninen kertoo.


Seuraavaksi kaudeksi 2020 Tanninen siirtyi Hongan organisaatioon ja P17 SM-sarjassa ja sitä edeltävässä SM-karsintasarjassa syntyi yhteensä 12 maalia. Vuonna 2021 Tanninen nähtiin ensimmäistä kertaa Honka Akatemian riveissä ja samalla kaudella verkkokin heilui ensimmäistä kertaa. Se oli voittomaali vierasottelussa FC Jazzia vastaan.


- Muistan vieläkin tuon ensimmäisen maalini. Meillä oli vapaapotku ja pääsin ensimmäisenä maalivahdin torjumaan reboundiin ja iskin siitä pallon maaliin, Tanninen sanoo.

Kaikkiaan kolmen kauden aikana Tanninen pelasi Honka Akatemiassa Kakkosta 39 ottelua, joissa maaleja syntyi 17. Nuorten maajoukkueissa Tanninen on pukenut Suomi-paidan päälleen yhdeksän kertaa.

Aleksi Tanninen
Synt. 7.1.2004


Kausi Seura Sarja Ottelut/M+S
2021 Honka/Akatemia Kakkonen 10/1+0
2022 Honka/Akatemia Kakkonen 19/5+0
2023 Honka/Akatemia Kakkonen 19/11+4
Yhteensä 48/17+4