FC KTP Kotka ry

Luca Weckström siirtyy vihreävalkoisiin

KTP ja Luca Weckström ovat päässeet sopuun 2+1-vuotisesta pelaajasopimuksesta.
Laitahyökkääjän sopimus kattaa pelikaudet 2024 ja 2025 sekä seuran option kaudesta 2026.
KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko on tyytyväinen sopimuksesta.
– Olemme iloisia siitä, että pääsimme sopuun Lucan kanssa. Hän on nuori, potentiaalinen pelaaja, jolta se lopullinen läpimurto Ykkösen kärkipäähän vielä puuttuu. Hän esitti jo viime kaudella hyviä otteita Gnistanissa, mutta loukkaantumiset ovat hieman häirinneet edellisinä kausina. Potentiaalia on kuitenkin valtavasti ja sitä lähdemme nyt jalostamaan, jotta saisimme kaiken sen irti, Ikävalko kertoo.
20-vuotias laituri pelasi viime kaudella Gnistanin paidassa 21 Ykkösen ottelua, joissa hän viimeisteli kaksi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Sitä edeltävällä kaudella nopeajalkainen Weckström pelasi 11 Ykkösen ottelussa, jossa hän teki kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön.
– Weckström on kova tekemään töitä molempiin suuntiin, hyvä juoksemaan pystyyn ja on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Saimme joukkueeseen sellaisen laiturin, jota oikeasti etsimmekin. Tällaisia eteenpäin meneviä pelaajia haluamme seuraamme, Ikävalko sanoo. Weckström itse kertoo liittyvänsä KTP:hen odottavaisin miettein.
– Minulla on vahva halu päästä näyttämään ja antaa kaikkeni futikselle. Nyt jää häiriötekijät pois. Olen ollut Kotkassa muutaman kerran vierasjoukkueen paidassa pelaajana ja Kotka on ennen kaikkea futiskaupunki, jolla on mahtava historia, Weckström sanoo.
Weckström itsekin tiedostaa sen, että hänellä on valtavasti potentiaalia kehittyä pelaajana ja siten hän on valmis tekemään töitä sen esiin kaivamisessa.
– Pidän vahvuuksinani yksi vastaan yksi -tilanteita ja pallollista hyökkäyspelaamista. Uskon, että aikani on vielä tulossa ja kahden vuoden sisällä alkaa varmasti näkyä tulosta, Weckström sanoo.
Weckström tulee melkoisesta jalkapallosuvusta, sillä hänen serkkunsa ova tTPS:ssa pelannut Daniel Rantanen ja maajoukkueessakin esiintynyt Amanda Rantanen. Lucan eno on John Weckström, jota tituleerattiin pelivuosinaan Taikuriksi.
– Pelatessani Hongassa minua kutsuttiin siellä Taikuri junioriksi, Weckström kertoo hymyssäsuin.

Luca Weckström
Synt. 5.6.2003


Kausi Seura Sarja Ott M+S
2023 Gnistan Ykkönen 21 2+2
NuPS Kakkonen 1 0+0
2022 Gnistan Ykkönen 11 2+1
2021 Honka Akatemia Kakkonen 8 0+0