FC KTP Kotka ry

KTP hankki johtajuutta alakertaansa

KTP ja Tabi Manga ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen, joka kattaa pelikaudet 2024 ja 2025. Ensi viikon perjantaina 29-vuotissyntymäpäiviään viettävä keskuspuolustaja on viihtynyt Suomessa jo kaudesta 2018 lähtien.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko uskoo Mangan tuovan kokemusta ja rauhallisuutta puolustuslinjaan.

– Viime kaudella Manga oli EIF:n johtavia pelaajia ja iso syy siihen, miksi EIF pystyi liigaan nousemaan. Hän on vahva pelaaja ilmassa, vahva kaksinkamppailuissa ja myös uhka hyökkäyspään erikoistilanteissa. Häneltä löytyy laaja syöttövalikoima ja tarvittaessa pitkä pallokin lähtee sähäkästi linjan taakse. Manga on myös rauhallinen pallon kanssa, kertoo Ikävalko Kamerunin maajoukkueessakin kaksi ottelua pelanneesta topparista.

Manga edusti kausien 2018–2020 aikana Kuopion Palloseuraa. Sen jälkeen hänen uransa jatkui kahden kauden ajan Ilveksessä ja viime kaudella Ykkösen voittaneessa EIF:ssa. Kaikkiaan Mangalta löytyy 76 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt viisi maalia. Viime kaudella Ykkösessä syntyi kaksi maalia 25 ottelussa. Ennen Suomeen tuloaan Manga ennätti pelata kaksi kautta Viron pääsarjassa FC Levadian riveissä.

Manga itse haluaa kiittää Ikävalkoa, joka otti häneen yhteyttä ja kysyi kiinnostuksesta liittyä KTP:hen.

– Pidän haasteista. Ihastuin seuran tavoitteisiin ja projektiin keskusteltuani "Nitin" kanssa. Keskustelujen myötä päätin tulla Kotkaan auttamaan seuraa saavuttamaan tavoitteensa, Manga kertoo

Manga ei halunnut jatkaa EIF:n riveissä, vaikka kausi päättyi sensaatiomaisesti liiganousuun.

– Olen iloinen voituani auttaa EIF:ia saavuttamaan tavoitteensa. Vuosi oli hieno, mutta nyt sopimukseni päättyi siellä ja henkilökohtaisista syistä katsoin, että on parempi olla jatkamatta seikkailua heidän kanssaan. Minulla on vuodestani siellä erittäin hyviä muistoja ja haluan toivottaa heille onnea Veikkausliigassa, Manga sanoo.

Kysyttäessä Mangalta vahvuuksiaan puolustajana ja millaisia asioita hän tuo vihreävalkoisiin saadaan analyyttinen vastaus.

– Olen puolustajana vakaa, minulla riittää nopeutta, tekniikkaa ja omaan hyvän näkemyksen pelistä sekä osaan ennakoida tilanteita. En kuitenkaan halua jäädä paikoilleni ominaisuuksieni kanssa, vaan haluan jatkaa niiden kehittämistä. Toivon, että teemme kaikki yhdessä hyviä asioita, Manga tuumaa.