FC KTP Kotka ry

KTP pelaa ensi kaudella Ykkösliigassa

Kun IFK Mariehamn löi KTP:n maalein 2-0 (2-0) Veikkausliigan haastajasarjan viimeisen kierroksen ottelussa 2274 katsojan edessä Arto Tolsa -areenalla lauantaina, tarkoittaa se sitä, että kotkalaisseura pelaa jalkapalloa ensi kaudella uudessa 10 joukkueen Ykkösliigassa.

Ykkösen mestaruuden viime kaudella voittanut KTP teki sen minkä pystyi taistellessaan sarjapaikkansa puolesta, mutta joutui taipumaan, kun Ariel Ngueukam eli Tuco iski pallon kotijoukkueen maaliin kahdesti avauspuoliajalla.

- En minä halua dissata ketään, mutta Maarianhaminalla on aika hyviä pelaajia, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

KTP:n parhaimmista maalintekoyrityksistä vastasi Mika, mutta hän sai jälleen huomata, että maalinteko on pääsarjatasolla huomattavasti vaikeampaa kuin Ykkösessä.

Parhaat samaan koriin

- Otteluun valmistautumisemme oli maksimaalisen hyvää. Olimme laittaneet kaikki parhaat pelaajamme samaan koriin ja meillä oli selkeä pelitaktiikka. Pyrittiin pelaamaan pelikirjan mukaan, mutta siellä tuli virheitä, yllättäviä pallonmenetyksiä ja syöttöhasseja, joita ei vain pitäisi tulla.

- Voittavan joukkueen pitää päästä vastustavan joukkueen selustaan ja kyllä me miehekkäästi yritettiin, mutta me ei pystytty tässäkään pelissä kitkemään niitä meidän heikkouksia pois, Malinen totesi.

Lähes kaiken mahdollisen suomalaisessa sarjajalkapalloilussa kokenut Johannes Laaksonen raatoi alusta loppuun, mutta hänkään ei päässyt kokemaan, millaista on pelata liigakarsinnoissa.

- Ekalla puoliajalla ehkä puskettiin vähän liikaa sieltä yhdeltä puolelta, eikä meillä ollut mitään sellaista monipuolisuutta ja variaatioita hyökkäyspelaamisessa. Sitten Maarianhamina pääsi helposti tekemään maalit ja pelimme meni vaikeaksi.

- Yritimme ylimiehittää oikean laidan, että Willis (Furtado) pääsee sieltä haastamaan sisään. Pari kertaa se onnistui hyvin, mutta sitten Maarianhamina pystyi lukemaan sen aika hyvin. Sitten olisi pitänyt tehdä jotain muuta, "Johnny" jutteli Ruudun haastattelussa.

KTP ja Laaksonen jatkavat pelejään ensi kaudella sarjaporrasta alempana.

- Pitkä kausi ja huonoin putoaa. Ei siinä sen kummempaa, KTP-kasvatti päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA